Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-01-2002 Politieberichten district Maastricht (15.19 uur) Maandag 21 januari 2002

Maastricht, rijden onder invloed:

Een 47 jarige automobilist uit Berg en Terblijt is maandag 21 januari 2002 door de politie aangehouden na het veroorzaken van een verkeersongeval op de autosnelweg A-79 ter hoogte van Meerssen. Een politiepatrouille trof maandagmorgen omstreeks 05.45 uur op de rijbaan van autosnelweg Maastricht Heerlen ter hoogte van de afrit naar Meerssen een zwaar beschadigde personenauto aan die gelet op de schade aan de vangrail tussen beide rijbanen in van de autosnelweg daar met behoorlijke snelheid tegenaan was gereden. De bestuurder van de auto was niet meer ter plaatse maar werd na het controleren van het kenteken van de auto kort daarna thuis in Berg en Terblijt aangetroffen. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek dat er alcohol in het spel was, waarna hij aangehouden werd. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen de 0.6 en 0.7 promille. Tegen de inwoner van Berg en Terblijt wordt een uitgebreid proces-verbaal opgemaakt wegen het verlaten van een ongevalsplek, het rijden onder invloed en het niet verzekerd zijn van de auto.

Maastricht, bromfietster onder invloed:
Een 24 jarige bromfietster woonachtig in Maastricht is maandagmorgen 21 januari 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed.
De bromfietser reed omstreeks 00.30 uur over de Markt te Maastricht waar zij door de politie werd gecontroleerd. Bij het eerste contact bleek de bestuurster naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik nogmaals werd bevestigd door een alcoholblaastest. Zij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar zij haar medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag hiervan wees een alcoholpromillage aan tussen 0.9 en 1.0 promille. Tegen de inwoonster van Maastricht is proces-verbaal opgemaakt. Zij kreeg een transactievoorstel aangeboden van euro 75. Na verhoor kon zij huiswaarts met een rijverbod van 4 uur in haar bezit.

Maastricht, auto in brand gestoken:
Maandagmorgen 21 januari 2002 is omstreeks 02.00 uur op de Keizerstraat te Maastricht geparkeerde personenauto in brand geraakt. Na het horen van een harde klap of knal keken de bewoners van de straat uit hun woning. Een geparkeerde personenauto bleek in brand te staan waarna de brandweer werd gewaarschuwd. Deze bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de auto grotendeels onbruikbaar werd. Het interieur van de auto liep met name aan de achterzijde zware schade op. Bij onderzoek is gebleken dat een portierruitje van de auto ingeslagen was en dat er papier in de auto is gegooid welke gedrenkt was in een brandbare vloeistof. Wie de brandstichting gepleegd heeft is niet bekend geworden.
De auto moest door een bergingsbedrijf worden weggesleept. Er wordt een verder onderzoek ingesteld.

Maastricht, woninginbraak:
In de nacht van zaterdag op zondag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Bemelerweg te Maastricht. Een ruitje op de eerste etage werd vernield waarna de inbreker zich de toegang tot de woning verschafte. De gehele woning werd doorzocht waarbij een behoorlijke ravage werd aangericht. De inhoud van kasten en laden werd door de inbreker over de vloeren verspreid. Op het eerste oog werden een videorecorder, een radio-cdspeler en bestek weggenomen.

Op zondag 20 januari 2002 heeft tussen 11.00 en 19.30 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Keramieksingel te Maastricht. De inbreker verschafte zich de toegang tot de woning na het verbreken van een deur aan de achterzijde van de woning. De woning werd doorzocht waarbij vermoedelijk alleen een beurs met daarin 150 euro werd ontvreemd.