Gemeente Zoetermeer

Verkeerswerkzaamheden Europaweg, Zwaardslootseweg en Luxemburglaan

De gemeente gaat in de nacht van 21 op 22 januari aanstaande de verkeersregelautomaat op de kruising Europaweg Zwaardslootseweg Luxemburglaan vervangen.
Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren zullen vanaf ongeveer 21.00 uur de verkeerslichten op dit drukke punt worden uitgeschakeld. Vóór de ochtendspits moet de installatie weer in bedrijf zijn. Om de veiligheid zoveel mogelijk te waarborgen worden de rijbanen tijdens de werkzaamheden versmald, zodat inhalen wordt voorkomen en de rijsnelheid laag wordt gehouden.
Automobilisten dienen rekening te houden met filevorming en oponthoud. Bij slechte weersomstandigheden worden de werkzaamheden uitgesteld.

Linksaf verboden
Vanaf 22 januari is het niet langer mogelijk om vanaf de Europaweg linksaf te slaan naar de Luxemburglaan. Het afslaande verkeer op dit punt veroorzaakte lange wachttijden en gevaarlijke situaties. Verkeer vanuit oostelijke richting met bestemming Stadshart dient in het vervolg gebruik te maken van de kruising met de Denemarkenlaan, waar onlangs de mogelijkheden voor linksafslaan zijn verdubbeld.
Gemeente Zoetermeer © 16 januari 2002