QUASAR

Doorbraak Magic Internationale Luchtvracht Industrie

INTERNATIONALE LUCHTVRACHT INDUSTRIE OPEN VOOR MAGIC SOFTWARE

Irvine, CA (21 Januari 2002) Magic Software Enterprises (NASDAQ: MGIC), verkrijgt met het succesvolle vrachtmanagement systeem Magic eCargo (tm)., internationale erkenning in de luchtvaartindustrie. Hiermee wordt Magic Software opnieuw op wereldschaal geclassificeerd bij het automatiseren van zeer complexe bedrijfsprocessen.

Magic is vanwege het succes met eCargo (tm), inmiddels ook geaccepteerd als lid van twee leidende wereld- handelsorganisaties die in de vrachtindustrie actief zijn. Het lidmaatschap van The International Air Cargo Association (TIACA), en de International Cargo Handling
Co-ordination Association (ICHCA) brengt Magic direct in verbinding met de grootste maatschappijen van de luchtvracht industrie. In de komende jaren zal Magic een sleutelrol vervullen bij het begeleiden, adviseren, ontwikkelen en implementeren van nieuwe technologieën en bedrijfsoplossingen die bij internationale luchtvracht van toepassing zijn. Met deze activiteiten toont Magic zich uiterst kwetsbaar omdat het de enige maatschappij is die inzake ICT vraagstukken bij de wereldwijde luchtvracht industrie eCargo (tm). geconcentreerd, de grootste maatschappijen terzijde staat.

Magic eCargo (tm). is speciaal ontwikkeld voor de vrachtindustrie. Met de software kan vrachtafhandeling en beheer (overzicht over vrachtafhandeling, geïntegreerde processen om de logistiek goed te laten verlopen en koppelingen op andere software) uiterst efficiënt plaatsvinden. Ook kosten worden geminimaliseerd. Vrachtroutes en vluchten worden volkomen geautomatiseerd afgehandeld, er wordt gestandaardiseerd gewerkt op basis van CARGO-IMP standaards, er is een douane module actief, en een gewicht- en balans DCS interface, verder zijn er onderdelen voor scannen en verificeren van vracht, en alle financiële bijkomstige werkzaamheden vanaf aanbieding tot verzamelen van vracht, logistieke berekeningen en facturering. De ontwikkel- en implementatietijd van Magic eCargo (tm). overtreffen de verwachtingen. Hier haalt Magic als vanouds topscores in ontwikkel- en implementatietijd.

Magic eCargo (tm). wordt reeds gebruikt door leidende maatschappijen zoals CargoGate op Munchen Airport en het befaamde Menzies World Cargo, gevestigd in Engeland. De keuze door de grotere maatschappijen is op Magic gevallen vanwege de kostenbesparingen die nu actueel zijn in deze industrie. Ook de neergang van de economische conjunctuur doet ondernemingen zoeken naar betere en geavanceerdere oplossingen voor hun geautomatiseerde werkprocessen. Met de opdracht van Menzies alleen al wordt een opdracht genoteerd van $ 3.5 miljoen dollar. Magic Software Enterprises verwacht van de wereldwijde uitrol van Magic eCargo (tm). een positie op de internationale wereldmarkt van luchtvracht prominenten.

'In het huidige economische klimaat, is return on investment in toenemende mate belangrijk' zegt Menachim Hasfari, CEO van Magic Software Enterprises. Hij zegt verder:'Magic eCargo biedt een beproefde oplossing voor luchtvaartmaatschappijen en luchtvrachtbedrijven. Het maakt het mogelijk voor deze ondernemingen om de uitdaging om de nieuwste en beste technologie te implementeren aan te gaan en tot een groter effectief bereik van hun management te komen. Bovendien kunnen ze beter dan ooit de controle voeren over alle aspecten van de vrachtafhandeling, van begin tot eind. Magic bewijst hier effectiviteit en kostenbesparing tot op het kleinste detail.'

23 jan 02 14:31