Gemeente Hilversum

Vervolgonderzoeken Buitenring

Volgend jaar starten met de uitvoering van een aantal vervolgonderzoeken naar oplossingen voor de Buitenring. Burgemeester en wethouders vragen de commissie van Verkeer en Buurt om hiervoor middelen ter beschikking te stellen. Het voorstel wordt behandeld in de commissievergadering van 21 januari 2002.

Een van de vervolgonderzoeken is gericht op het concept `Langzaam rijden gaat sneller' voor de gehele Diependaalselaan. Dit concept is gebaseerd op het wegnemen van stagnaties (bijvoorbeeld op kruispunten) om er voor te zorgen dat het verkeer zo gelijkmatig mogelijk doorstroomt. Als het onderzoek begin volgend jaar wordt gestart, is de verwachting dat in de loop van dat jaar de politiek een besluit neemt over een voorlopig ontwerp. In dat geval zal bewoners gevraagd worden om hun mening te geven over het ontwerp. Een ander vervolgonderzoek moet ingaan op het bieden van korte termijn oplossingen voor de bereikbaarheid van het Media Park (traject Johannes Gerardtsweg-Insulindelaan, vanaf het Den Uylplein tot en met de aansluiting van het Media Park). Bij dit onderzoek worden mogelijk resultaten uit het voorgenomen onderzoek Diependaalselaan naar het concept `langzaam rijden gaat sneller' betrokken.

Tunnel

Ook wordt een lange termijn onderzoek gestart naar de bereikbaarheid van het Media Park, waarin met name inzicht verkregen moet worden in de haalbaarheid en het oplossend vermogen van een aantal varianten. Deze varianten staan genoemd in een eerder gehouden verkenningenstudie, dat door de gemeenteraad in de afgelopen zomer is behandeld. Eén van de varianten is een tunnel onder de hei en de Johannes Gerardtsweg, die bij motel de Witte Bergen aansluit op de A1. De verwachting is dat de resultaten van het lange termijn onderzoek in het aanstaande voorjaar bekend kunnen worden gemaakt.