Ministerie van Buitenlandse Zaken

http://www.minbuza.nl/content.asp?Key=424893


---

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Persbericht

Ministerie van Buitenlandse Zaken

---

Persbericht

---

Datum: 9 januari 2002

Kenmerk: 136/2002

Ambassadeursconferentie en Jaarmarkt 2002

Van 21 tot en met 25 januari 2002 vindt de jaarlijkseambassadeursconferentie plaats. Nederlandse ambassadeurs, consuls-generaal en bewindslieden komen bijeen op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag om buitenlands beleid en ontwikkelingssamenwerking te bespreken. De relatie VS - Europa, terrorismebestrijding, asiel & migratie en de EU-agenda is een deel van de onderwerpen die tijdens de conferentie de revue zullen passeren. Verder zijn er gesprekken voorzien met de ministers Netelenbos, Jorritsma, Brinkhorst, staatssecretaris Ybema en Tweede Kamerleden.

Op maandag 21 januari is vanaf 11.00 uur de Jaarmarkt geopend. Hier wordt relaties een kijkje in de wereld van Buitenlandse Zaken geboden. De Jaarmarkt is opgebouwd uit 5 "pleinen", analoog aan de doelstellingen van het buitenlands beleid: internationale ordening; vrede, veiligheid en conflictbeheersing; bilaterale betrekkingen; Europese integratie; duurzame armoedebestrijding. Een zesde plein behelst de organisatie van het departement zodat de bezoeker een indruk van het totale werkterrein van Buitenlandse Zaken krijgt.

De Jaarmarkt biedt de gelegenheid voor nader contact met ambassadeurs en consuls-generaal. Uit het grote aantal debatten en lezingen een kleine selectie:


· Interview met twee journalisten van nieuwszender Al Jazeera: Mr Arar Ahmad Moh'd Amin Al-Sharie en Mr. Mahmoud Bouneb.


· Boudewijn Buch met een verhaal onder de titel 'Een verkenning langs de grenzen van Europa'.


· Oud-ambassadeurs Biegman en Van Walsum in debat over het thema 'De wereld na 11 september: op weg naar een andere internationale orde?'

De traditionele groepsfoto wordt genomen op maandag 21 januari om 10.30 uur. Ook voor de pers is er dan gelegenheid foto's te nemen.

De Jaarmarkt is toegankelijk van 11.00 uur tot 19.00 uur in de lounge en het restaurant van het ministerie.

Persvertegenwoordigers die de Jaarmarkt willen bezoeken worden verzocht dat tevoren te melden bij het secretariaat van de Directie Voorlichting en Communicatie, tel. 070-3486785.

Wie een interview met een van de ambassadeurs wenst, kan daartoe een verzoek indienen bij de Directie, tel. 070-3486786 (Bas Brusche).

===