Gemeente Utrecht

UITNODIGING PERSCONFERENTIE

Het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Utrecht heeft twee plannen met elk een verschillende visie voor de herontwikkeling van het Utrechtse Stationsgebied vastgesteld. Op maandag 21 januari aanstaande geeft verantwoordelijk wethouder W. Lenting een persconferentie over de inhoud van de plannen. Deze zal plaatsvinden van 10:00 -11:00 uur in de grote trouwzaal op het Stadhuis aan de Korte Minrebroederstraat 2, Utrecht.

Als de Raad instemt met de twee plannen, dan worden deze op 15 mei 2002 in een raadplegend referendum aan de bevolking van Utrecht voorgelegd. Het referendum valt samen met de verkiezingen voor de Tweede Kamer. De visie die in het referendum wordt gekozen, wordt uitgewerkt tot een concreet masterplan voor de herontwikkeling van het gebied. De herontwikkeling van het Stationsgebied omvat een opknapbeurt en nieuwe investeringen voor het gebied rondom Hoog Catharijne, het Centraal Station en de Jaarbeurs en behoort tot de zes landelijke sleutelprojecten.

Stukken zijn, onder embargo tot maandag 21/01/02 10:00 uur, af te halen vanaf zondag 20/01/02 17:00 uur bij de Projectorganisatie Stationsgebied, Gildenkwartier 43 te Utrecht.