Eicon Networks lanceert Safepipe 3030 en 5030 RAS-oplossing

Ondersteunt verbindingen met maximaal 500 remote VPN clients

Den Haag, 21 januari 2002 - De nieuwe Safepipe 3030 en 5030 Remote Access oplossingen (RAS) van Eicon Networks ondersteunen tot 500 Virtual Private Network (VPN) clients en elke unit wordt geleverd met licenties voor een onbeperkt aantal van deze clients. Met de Safepipe 3030/5030 RAS voorziet Eicon Networks in de toenemende behoefte aan veilige en goedkope verbindingen voor gebruikers op afstand. In 2000 is de totale West-Europese RAS-markt gegroeid met 38,2 procent. Marktonderzoeker IDC verwacht dat deze markt in 2005 een omvang zal hebben van meer dan $1 miljard (omzet op eindgebruikersniveau).

Beide nieuwe Safepipe-modellen beschikken over een reeks belangrijke beveiligingsvoorzieningen, waaronder '2-factor' authenticatie met een optionele Hard Token (bijvoorbeeld chipkaart), waardoor het bedrijfsnetwerk ook beveiligd blijft in het geval een draagbare computer wordt verloren of gestolen. Een andere voorziening is Session Lock, die voorkomt dat hackers de besturing van de draagbare computer kunnen overnemen en de VPN-tunnel gebruiken om het bedrijfsnetwerk binnen te dringen. De beveiliging van de VPN client is zeer eenvoudig in het gebruik, wat de acceptatie door de gebruiker vereenvoudigt.

Met de nieuwe Safepipe-modellen breidt Eicon Networks de VPN-productlijn uit met apparatuur voor RAS. Hierdoor kunnen ook kleinere bedrijven de beschikking krijgen over dezelfde krachtige mogelijkheden voor veilige communicatie die grote ondernemingen hebben, maar voor een fractie van de kosten.

Over Safepipe VPN-producten
Safepipe is een multifunctioneel platform dat eenvoudig te installeren, te configureren en te beheren is. Deze innovatieve producten bieden kleine en grote ondernemingen veilige Internet-toegang en zorgen voor de bewaking van het bedrijfsnetwerk tegen ongeautoriseerde toegang. Ook zorgen Safepipe-producten dat de transmissie over Internet van data en spraak naar andere bedrijfsvestigingen en gebruikers op afstand, wordt beveiligd.

Eicon Networks
Eicon Networks is wereldwijd leverancier van producten voor veilige Internet-connectiviteit. Tot het portfolio van het bedrijf behoren een volledige reeks producten voor het koppelen van PC's en servers aan Internet en bedrijfsnetwerken, beveiligde communicatie gateways, media gateways voor Voice-over-IP en unified messaging. Eicon distribueert, verkoopt en ondersteunt haar producten in meer dan tachtig landen, via een netwerk van verkooppartners, telecommunicatiebedrijven, Internet service providers (ISP's) en original equipment manufacturers (OEM's). Meer informatie over Eicon Networks is te vinden op www.eicon.nl. Eicon is een business unit van i-data international a-s. Meer informatie over i-data international a-s is te vinden op www.i-datac.com.



Ingezonden persbericht