CSM

CSM breidt bakkerij-ingrediënten activiteiten uit in Italië

Diemen, 21 januari 2002. - CSM heeft de grootste toeleverancier van in-store bakkerijen in Italië overgenomen. Het bedrijf, Besser s.r.l., is een handelsonderneming die grote Italiaanse supermarkten voorziet van bakkerij-ingrediënten en producten. De overname is effectief per 21 januari 2002.

Besser realiseert een jaaromzet van circa EUR 8 miljoen. In Italië vormen in-store bakkerijen in grote supermarkten een nog relatief klein, maar snel groeiend marktsegment. Besser denkt een belangrijk deel van de groei van deze markt voor zijn rekening te kunnen nemen. De overname van Besser is verder van strategisch belang omdat CSM hiermee toegang krijgt tot een extra kanaal voor de afzet van eigen producten.

CSM is 's-werelds grootste specialist in ingrediënten en gemaksproducten voor bakkerijen. In Italië is CSM Bakery Supplies Europe actief met BakeMark Italia in Crema en Braims Italia in La Spezia. CSM's huidige activiteiten op het gebied van bakkerij-ingrediënten in Italië genereren een totale omzet van EUR 105 miljoen. De overname van Besser past uitstekend in de strategie van CSM Bakery Supplies Europe om de leidende positie in de toeleveringsmarkt voor bakkerijen in Europa te verstevigen.

CSM zal de overnameprijs in contanten voldoen. De overname van Besser zal direct bijdragen aan de winst per aandeel over het lopende boekjaar van CSM.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Marjolein Moerer, communicatie manager CSM nv: tel. 020 5906320/ 06 53527622.

Achtergrondinformatie

CSM nv is een internationaal opererende onderneming, actief op het gebied van de ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van voedingsingrediënten en zoetwaren. Naast de productie van bakkerij-ingrediënten en producten zijn zoetwaren, suiker en melkzuur de belangrijkste productgroepen. CSM nv heeft op jaarbasis een omzet van EUR 3,6 miljard en is actief in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Brazilië en Azië. CSM heeft circa 13.000 werknemers.

CSM Bakery Supplies Europe is actief in 15 Europese landen. De divisie concentreert zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van een breed assortiment bakkerij-ingrediënten en producten aan professionele bakkers en afbakkers. De Europese markt voor bakkerij-ingrediënten en business-to-business bakkerijproducten wordt geschat op EUR 8,5 miljard. Met een marktaandeel van 12% wordt CSM Bakery Supplies Europe gezien als marktleider in Europa, met nummer 1 posities in Duitsland, Italië, Engeland en Frankrijk.

Besser is in 1990 gestart als groothandel voor in-store bakkerijen in Lombardije en sindsdien uitgegroeid tot de grootste bevoorrader van in-store bakkerijen in Italië. Besser opereert vanuit Milaan en betrekt haar producten van andere bedrijven, zowel in Italië als daarbuiten.