VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Carolina Dijkhuizen debuteert in titelrol Elton John en Tim Rice's Aida

Carolina Dijkhuizen beleeft morgenavond haar première in de rol van Aida in Elton John en Tim Rice's gelijknamige musical in het Fortis Circustheater in Scheveningen. Na de spannende eindstrijd tussen de drie kandidaten voor de hoofdrol in de Nederlandse musical Aida is Carolina Dijkhuizen gekozen als 'alternate' voor de rol die Chaira Borderslee sinds de première op 21 oktober 2001 speelt. Na een uitgebreide repetitieperiode en enkele try-outs is Carolina Dijkhuizen klaar om haar invulling van Aida aan het publiek te vertonen. Carolina Dijkhuizen zal tenminste een keer per week de rol van slavin Aida vertolken.

Carolina Dijkhuizen werd in 1980 in Colombia geboren maar groeide op in het Groningse Veendam. Aan het conservatorium van Groningen volgde zij het eerste jaar van de opleiding zang en in Zutphen kreeg zij twee jaar zangles van zangpedagoge Floor van Zutphen. Patty Brard selecteerde haar vervolgens voor de meidengroep Patty Cash, waarmee ze vele optredens verzorgde en enkele singles en clips maakte. In verschillende theaters in Nederland was Carolina Dijkhuizen te zien met het soulfunk gezelschap The Jungle Warriors. Eind 2000 was zij finalist voor De Grote Prijs van Nederland in de categorie R&B en Hiphop. Recent zong ze twee nummers in voor de nieuwe cd van dancelegende Eddy de Clercq en zijn de voorbereidingen begonnen voor haar eigen album.

Hoewel Carolina Dijkhuizen erg gehecht is aan Veendam en Groningen besloot zij voor een optimale voorbereiding voor haar rol te verhuizen naar Amsterdam. In Amsterdam en Scheveningen volgde zij een intensief trainingsprogramma bestaande uit zang-, dans-, spraak- en acteerlessen. Nu is ze klaar voor haar première als slavin Aida.

Elton John en Tim Rice's Aida speelt zich af in het Egypte van de farao's, dat in strijd is met het buurland Nubië. Aida, dochter van de koning van Nubië, wordt aan de oever van de Nijl gevangen genomen door de Egyptische legerkapitein Radames. Hij schenkt haar als slavin aan zijn verloofde Amneris, dochter van de farao. Het drama slaat toe als Radames verliefd wordt op de beeldschone slavin Aida en Amneris er achter komt dat zij een rivale heeft. Op haar beurt raakt Aida in een innerlijke tweestrijd omdat een verhouding met Radames zal worden gezien als verraad aan haar volk.

VOOR MEER INFORMATIE OF FOTO'S:
Joop van den Ende Theaterproducties B.V., Public Relations & Voorlichting, Suzan Bloemscheer, (020) 3052 289/ (06) 2297 4951. E-mail suzan.bloemscheer@stageholding.nl
www.musicals.nl

Elton John en Tim Rice's Aida is een co-productie van Disney Theatrical Productions en Joop van den Ende Theaterproducties.

21 jan 02 18:04