Persberichten politie Rivierenland

---

Maandag, 21 januari 2002

---

---


* Tractor ramt twee auto's en rijdt huis binnen in Zevenaar Zondagmiddag 20 januari omstreeks 18 uur heeft een tractor in de Gounodstraat in Zevenaar twee geparkeerd staande auto's geramd en is vervolgens de voorpui van een woning binnengereden. Omwonenden hebben na de klap iemand weg zien rennen. De bestuurder van de tractor is nog voortvluchtig, zijn identiteit is nog niet bekend. Er raakte niemand gewond. De schade bedraagt naar schatting meer dan 50 duizend Euro's.
Op het moment dat de tractor het huis binnenreed waren de bewoners, een echtpaar en een zoon, niet in de woonkamer bij het raam, maar achter in de woning. Mede daardoor hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.
Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is. Mogelijk heeft de bestuurder van de tractor de macht over het stuur verloren en is nadat hij tegen de woning tot stilstand kwam zodanig geschrokken dat hij gevlucht is.
De politie heeft op dit moment geen aanleiding om te denken aan een eventuele wraakactie o.i.d. Opzet wordt echter in het onderzoek nog niet geheel uitgesloten.
Het zoeken naar de identiteit van de bestuurder en/of eigenaar van de tractor wordt bemoeilijkt door het feit dat tractoren geen kentekenplaat behoeven te voeren.
Politie en brandweer waren na meldingen van omwonenden snel ter plaatse.
Door de politie werd de straat afgezet. Door de Verkeers Ongevallen Dienst van de Regiopolitie Gelderland Midden werd een onderzoek ingesteld. Een aannemer werd gewaarschuwd om enkele stutten in de woning aan te brengen. Door een slepersbedrijf werd de tractor vervolgens na enkele uren uit de woning getrokken. De politie verzoekt hierbij eventuele getuigen om het politiebureau in Zevenaar te bellen.

---

Tractor blijkt gestolen

De politie Rivierenland roept getuigen van de vernielingen met een tractor aan een huis en twee auto's aan de Gounodstraat in Zevenaar op zich te melden bij de politie. Het onderzoek dat is ingesteld heeft in ieder geval uitgewezen dat de tractor waarschijnlijk op zondag 20 januari is gestolen. Het onderzoek heeft nog geen spoor opgeleverd naar de dader.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl