Van der Moolen Holding NV

Persbericht
Amsterdam, 21 januari 2002
G.H.A. Kroon treedt terug als president-commissaris bij Van der Moolen Holding NV

De heer G.H.A. Kroon, president-commissaris van Van der Moolen Holding, heeft te kennen gegeven in de eerstvolgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders, welke wordt gehouden op 10 april a.s., terug te willen treden. Hiermee sluit hij een periode van 42 jaren verbondenheid met de onderneming af, waarvan 14 jaar als directeur/eigenaar, 11 jaar als directievoorzitter en 5 jaar als president-commissaris. In deze jaren is Van der Moolen uitgegroeid van een Amsterdams hoekmansbedrijf tot een wereldwijd opererend handelshuis in aandelen, obligaties en opties, met vestigingen in de belangrijke internationale financiële centra. Vooral zijn stap naar de beurs in New York was voor Van der Moolen van bijzondere waarde. De notering van het aandeel Van der Moolen op de New York Stock Exchange zette onlangs de kroon op deze expansie. De heer Kroon is in dit groeiproces een belangrijke en stimulerende factor geweest.

De Raad van Commissarissen heeft begrip voor zijn besluit, maar zal node zijn bijzondere inbreng en ervaring op het terrein van de effectenhandel missen.

De Raad van Commissarissen heeft prof. dr. S. Bergsma, thans vice-voorzitter van de Raad, met ingang van 11 april 2002 als voorzitter benoemd. Over een eventuele aanvulling van de Raad zullen nader mededelingen volgen.

De Raad van Commissarissen,
Van der Moolen Holding N.V.

Prof. dr. S. Bergsma, vice-voorzitter

Nadere informatie: T.L. Schram, tel. 020-535 67 89