Ingezonden persbericht


31st International Film Festival Rotterdam
woensdag 23 januari tot en met zondag 3 februari 2001

PERSBERICHT 20 december 2001

TUSSENLAND in competitie, wereldpremières Nederlandse documentaires en korte films in Rotterdam

Het speelfilmdebuut TUSSENLAND van regisseur Eugenie Jansen is geselecteerd voor de VPRO Tiger Award Competition van het 31ste International Film Festival Rotterdam. Tijdens het festival verder wereldpremières van een aantal Nederlandse documentaires en korte films, waaronder een hommage van Kees Hin aan Frans van de Staak, de laatste film van Johan van der Keuken, maar ook het fictiedebuut van Tamar van den Dop.

TUSSENLAND van Eugenie Jansen gaat over de bijzondere ontmoeting tussen Majok, een jonge Soedanese vluchteling (John Kon Kelei) en de hoogbejaarde Indië-veteraan Jakob (Jan Munter). De film, naar het scenario van Helena van der Meulen, is geproduceerd door Wilant Boekelman en Jan van der Zanden van Waterland Film & TV, vorig jaar verantwoordelijk voor DRIFT van Michiel van Jaarsveld.

In het Hoofdprogramma gaan een aantal Nederlandse documentaires en korte films in wereldpremière, zoals IK WIL HET NIET ZIEN, MAAR HET MOET, een documentaire over schilder Co Westerik van J.W. van Reijen en DE LAATSTE DAGEN VAN FRANS VAN DE STAAK, een documentaire hommage van Kees Hin. Verder onder meer ONVOLTOOID VERLEDEN TIJD (de laatste film van Johan van der Keuken), LAST WORDS van diens zoon Stijn van der Keuken, een trilogie videofilms van Ramón Gieling (SALVADOR; CINE AMBULANTE en TUSSEN TWEE HEILIGEN). Onder de korte films onder andere LOT van actrice Tamar van den Dop, dat door distributeur Cinemien/Homescreen uitgebracht zal worden, en (THE RISE AND FALL OF THE LEGENDARY) ANGLOBILLY FEVERSON van A.D. Rosto (distributie Filmmuseum).

In het programma-onderdeel The Looking Glass gaat het speelfilmdebuut van de van oorsprong Nederlandse producent Ludi Boeken, BRITNEY BABY - ONE MORE TIME in première. De film - een Amerikaans-Nederlandse co-productie, is ook geselecteerd voor de Midnight Series van het Amerikaanse Sundance festival, en handelt over een filmmaker die popidool Britney Spears moet interviewen.

Nederlandse speelfilms als DE GROT, MAGONIA, NYNKE en FAMILIE, die het afgelopen jaar in de bioscopen uitkwamen, worden vertoond in het programma Dutch Perspective.

Noten aan de redactie

· Informatie/foto's TUSSENLAND: The Publicity Company, Trix van Alphen, 020-612 7000, trix@publicy.nl
· Informatie/foto's/interviews: IFFR persvoorlichting t.a.v. Bert-Jan Zoet of Margo van der Valk; persaccreditatie-aanvragen: IFFR Persvoorlichting t.a.v. Mieke van Oorschot, tel. 010 - 890 90 90, email press@filmfestivalrotterdam.com, fax 010 - 890 90 91.
International Film Festival Rotterdam
Press Department
Press Officers: Bert-Jan Zoet and Margo van der Valk Press Accreditations: Mieke van Oorschot
P.O. Box 21696
3001 AR ROTTERDAM
The Netherlands

tel + 31 10 890 90 90
fax + 31 10 890 90 91
email press@filmfestivalrotterdam.com
url http://www.filmfestivalrotterdam.com

IFFR 2002: Wed, Jan. 23 - Sun, Febr. 3


---
Message created at: Thu, 20 Dec 2001 11:10:19 +0100 Message sent by: press@filmfestivalrotterdam.com Message served by: Filmfestivalrotterdam.com, the Netherlands
---