Provincie Zuid-Holland

15-01-2002
Statencommissie Oost vergadert in Waddinxveen

Op 23 januari 2002 vergadert de statencommissie Oost in de Raadzaal van het Gemeentehuis Waddinxveen, Raadhuisplein 1. De vergadering is openbaar en begint om 10.45 uur en eindigt om 13.00 uur. Vooraf aan de vergadering is er een excursie voor de leden van de statencommissie in het gebied van het plan Oude Rijnzone.

Op de agenda staat de gedeeltelijke herziening van het streekplan Zuid-Holland Oost. Dit is nodig om de realisatie van de wijk Westergouwe planologisch mogelijk te maken. De provincie stelt daarbij wel een aantal randvoorwaarden aan deze bouwlocatie: er moet sprake zijn van een volwaardige wijk; er moet een buffer komen tussen de Zuidplaspolder en Westergouwe als woonwijk van Gouda en als onderdeel van het Groene Hart en water moet een structuurbepalend element zijn in de nieuwe wijk.

Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij deze vergadering. Het is mogelijk gebruik te maken van het spreekrecht ter plekke: u kunt dan informatie geven, vragen stellen of uw mening formuleren over de te behandelen onderwerpen. Voor het verkrijgen van spreekrecht kunt u zich tot uiterlijk maandag 21 januari 2002, voor 12.00 uur melden bij de secretaris van de statencommissie Oost, mw. A. Röben, tel: 070 - 441 64 97 of via de mail Roben@pzh.nl

De vergaderstukken liggen tijdens kantooruren ter inzage in de bibliotheek van het provinciehuis en zijn ook te vinden op de internetsite van de provincie Zuid-Holland:
www.pzh.nl/bestuur/Stateninformatie/Commissies/default.htm

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Herman van Tilburg van de afdeling Communicatie, telefoon 070 441 69 41 De provincie nodigt u van harte uit om samen vanaf het Gemeentehuis van Waddinxveen om 9.15 uur per bus te vertrekken, voor een excursie in het gebied van het plan Oude Rijnzone. U kunt zich hier voor aanmelden bij mw. A. Röben.