Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-01-2002
Persberichten districten Utrecht stad, 08.50 uur

Stelen straatbord

UTRECHT Tijdens de surveillance zagen agenten in de nacht van 22 op 23 januari dat drie personen bezig waren een straatnaambord te demonteren.

Omstreeks 01.30 uur stonden op de hoek van de W. van Schuylenburglaan drie mannen. De agenten zagen dat één van de mannen op een fiets stond en bezig was het straatnaambord los te maken. De twee andere jongens assisteerde hem hierbij.

De politie heeft de mannen 19, 20 en 24 jaar oud en allen afkomstig uit Utrecht aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Dinsdagmiddag vond op de Franciscusdreef een beroving plaats waarbij twee laptops werden ontvreemd uit een auto.

Een 55-jarige man uit Utrecht reed met zijn auto vanaf de St. Laurensdreef in de richting van de Franciscusdreef. Ter hoogte van het verkeerslicht moest de man stoppen. Plotseling werd het rechter achterportier opengetrokken en de laptops vanaf zijn achterbank weggepakt.

Twee verdachten wisten op een scooter te ontkomen. Het slachtoffer kon vanwege de snelheid geen goed signalement geven. De politie zoekt getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Op de Seinedreef werd dinsdagmiddag een vrouw aangehouden voor het stelen in drie verschillende winkels.

Een medewerker van de beveiliging van een winkel aan de Seinedreef zag dat de 23-jarige vrouw uit Utrecht diverse goederen in haar jas stopte en vervolgens zonder af te rekenen de winkel verliet. Nadat de medewerker de vrouw had aangehouden werd zij overgedragen aan de politie.

Tijdens de fouillering bleek dat de Utrechtse meerdere goederen bij zich had. Zij verklaarde deze in drie verschillende winkels te hebben gestolen. De vrouw werd voor verhoor ingesloten.