Provincie Noord-Holland

Persbericht, 22 januari 2002

Masterplan Mediapark Hilversum
Uitbreiding Media Park zonder verbetering bereikbaarheid niet mogelijk

Gedeputeerde Staten (GS) stemmen in met het advies van de Provinciale Planologische Commissie (PPC)over het Masterplan Media park. GS van mening dat uitbreiding van het Media Park Hilversum op basis van het Masterplan zonder utzicht op verbetering van de bereikbaarheid niet mogelijk is.

De PPC onderschrijft het economisch belang van het Media Park. De ontwikkeling van het Media Park past binnen het streekplan Gooi & Vechtstreek. Het plan valt geheel binnen de contouren van het stedelijk gebied en spreekt daarmee geen nieuwe ruimten aan. Wel is de PPC van mening dat de bebouwing niet hoger dan de boomkruin mag, tenzij wordt aangetoond dat die bouwhoogte goed landschappelijk inpasbaar is.

De gemeente Hilversum pleit voor ontkoppeling van het Masterplan Media Park enerzijds en het maken van een plan voor de verbetering van het openbaar vervoer en een plan van aanpak voor concrete infrastructurele maatregelen anderzijds. De PPC vindt dat de ontwikkeling van het Mediapark niet los kan worden gezien van het aanbieden van een totaalpakket aan maatregelen om de bereikbaarheid van Hilversum Noord zoveel mogelijk te verbeteren. De gemeente Hilversum zal dit pakket aan maatregelen moeten samenstellen als voorwaarde voor de realisatie van het Media Park. Het Masterplan biedt daarom nog geen basis voor te volgen planologische procedures. Een uitzondering geldt voor die projecten die geen verkeersaantrekkende werking hebben. Het Media Park wordt gefaseerd uitgevoerd. Dit rechtvaardigt een ook gefaseerde uitvoering van bereikbaarheidsmaatregelen. Deze maatregelen moeten dan wel concreet zijn en met zicht op realisatie. De fasering moet de gemeente Hilversum in overleg met de provincie uitwerken. De PPC is het eens met de gefaseerde oplossing van het aanleggen van 800 parkeerplaatsen in het Media Park.

Informatie: Ton Bossink, tel. (023) 514 44 10