Gemeente 's-Gravenzande

Bouwplannen


1. A.M. van der Houwen, Prins Clausstraat 31, 2691 CR s-Gravenzande, heeft een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het vergroten van de woning op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie K, nummer 3284, plaatselijk bekend Prins Clausstraat 31.
Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan 'Dorp Oost 1997', omdat op gronden met de bestemming 'Erf' een goothoogte 3.00 meter toegestaan is en het bouwplan heeft een goothoogte van 3.80 meter.
Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19, lid 3, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd voor het bouwplan vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan.
2. M.M.M. Olsthoorn, Noordlandseweg 6, 2691 KL s-Gravenzande, heeft een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een berging (garage) op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie I, nummer 5750, plaatselijk bekend Gasthuislaan 22.
Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Veilingterrein', omdat op gronden met de bestemming 'Veilingterrein' het bouwen van een berging (garage) niet is toegestaan. Inmiddels is een nieuw bestemmingsplan in voorbereiding. Het bouwplan voldoet aan het nieuwe bestemmingsplan 'Vreeburgh-West' en het concept-uitwerkingsplan. Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19, lid 3, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd voor het bouwplan vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het bestemmingsplan.

3. De heer J. Verkade, Van Berckenrodelaan 6, 2691 JL s-Gravenzande, heeft een verzoek om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een warmteopslagtank op het perceel Zanddijk 64, kadastraal sectie M, nummer 1364.
Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Buitengebied' omdat op de gronden met de bestemming 'Agrarische doeleinden' niet is toegestaan om een warmteopslagtank te bouwen met een hoogte van 12.00 meter. Burgemeester en wethouders kunnen op grond van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, vrijstelling verlenen van het bestemmingsplan waarmee het bouwplan in strijd is.
4. De heer J.H.J. van den Enden, Sweelincklaan 27, 2692 BA te s-Gravenzande, heeft een verzoek om bouwvergunning ingediend voor het aanbrengen van twee kozijnen aan de zijgevel, op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie K, nummer 5750, plaatselijk bekend Regulierenstraat 15.
Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Veilingterrein', met de bestemming 'Veilingterrein', omdat op de gronden met deze bestemming het aanbrengen van twee kozijnen aan de zijgevel niet is toegestaan. Burgemeester en wethouders kunnen op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, vrijstelling verlenen van het bestemmingsplan waarmee het bouwplan in strijd is.
5. De Firma Zwinvliet, Oranjepolderweg 15, 2676 CL te Maasdijk, heeft een verzoek om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een warmteopslagtank en twee watersilos op het perceel Groeneweg 139, kadastraal sectie L, nummer 6229.
Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Buitengebied' omdat op de gronden met de bestemming 'Agrarische doeleinden' het niet is toegestaan een warmteopslagtank te bouwen met een hoogte van 11.00 meter, en de watersilos staan te dicht bij de erfscheiding. Burgemeester en wethouders kunnen op grond van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling verlenen van het bestemmingsplan waarmee het bouwplan in strijd is. Voordat het college beslist, ligt deze verzoeken vanaf donderdag 24 januari 2002 gedurende 4 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis, kamer 112. Gedurende deze termijn kan iedereen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 207, 2690 AE s-Gravenzande, schriftelijke bedenkingen indienen tegen het verlenen van de vrijstellingen.
6. Westland Materiaal B.V., Postbus 1, 2685 ZG Poeldijk heeft een bouwvoornemen gemeld voor het bouwen van een transformatorstation op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie I, nummers 5042 en 5043, plaatselijk bekend tegenover Boerenlaan 16.

Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan 'Buitengebied', omdat op gronden met de bestemming 'Agrarische doeleinden' het bouwen van een transformatorstation niet is toegestaan.

Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 7, lid 1, sub a, van de voorschriften van het bestemmingsplan 'Buitengebied' bevoegd voor het genoemde bouwplan vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan.

Voordat het college beslist, ligt het verzoek vanaf donderdag 24 januari 2002 gedurende 14 dagen ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis (kamer 112). Gedurende deze termijn kan iedereen schriftelijk bedenkingen kenbaar maken tegen het verlenen van de vrijstelling bij burgemeester en wethouders van s-Gravenzande, postbus 207, 2690 AE s-Gravenzande.

Aangevraagde bouwvergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

W.L. Kling

Uitbreiding woning

Koning Willem III straat 8

J.A.J. Kouwenhoven

Warmwater opslagtank

Bagijneland 16

J.A.J. Kouwenhoven

Twee silos

Bagijneland 16

H.J.M. van der Lans

Warmte opslagtank

Zeestraat 35

Lekkerkerk Plants

Tuinbouwkas

Groeneweg 64

Van der Knaap Amarylles CV

Wateropslagtank

Groeneweg 3

C. van der Landen

Dakkapel (voorzijde)

Lijsterbesstraat 18

Aangevraagde sloopvergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

Boomabouw BV

Bedrijfsruimte met bovenwoning

Naaldwijkseweg 88-90

J.A.J. Kouwenhoven BV

Bedrijfsruimte en kas

Bagijneland 14

HBG Civiel BV

Opslagloods

Nabij Koningin Julianaweg 25

F.G. van den Berg

Tuinbouwkas en ketelhuis

Naaldwijkseweg 243A

Geaccepteerde bouwmeldingen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

J. Huisman

Dakkapel

Sweelincklaan 73

C. van der Landen

Dakkapel

Lijsterbesstraat 18

R. Huppertz

Tuinhuisje

Minstreelhof 36

Verleende bouwvergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

P. Vijverberg

Woning

Maasdijk 87

V.O.F. Duinpark

Recreatiepark

t Louwtje / Noordlandseweg

H.M. Kuiper

Woning

Maasdijk 142

P.J. van Velden

Bedrijfsruimte

Groeneweg 12

H. van Rij

Watersilo

St. Jorispad 24

Tango BV

Technische ruimte, pompeiland, prijzenbord

Woutersweg 10

R. Middelburg

Tuinbouwkas

Groeneweg 159B

C. van der Wel

Vergroten schuur

Monsterseweg 102

C. van der Landen

Dakkapel (voorzijde)

Lijsterbesstraat 18

Verleende sloopvergunningen/meldingen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

A.J. van den Berg Nowee

Asbestplaten (20m²)

Naaldwijkseweg 24

L. van Hoeven

Asbestplaten (10m²)

Zeestraat 30

J. Beukers

Woning en opslagruimte

Sand-Ambachtstraat 75

F.G. van den Berg

Tuinbouwkas en ketelhuis

Naaldwijkseweg 243A

Wijziging bestemming

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

R.P. Wols

Pand

Tulpstraat 19

Informatie over aangemelde bouwplannen en aangevraagde bouwvergunningen kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis, kamer 112. Op deze afdeling liggen ook gedurende zes weken de verleende bouwvergunningen ter inzage. Binnen deze periode kunnen belanghebbenden tegen deze besluiten schriftelijk gemotiveerd bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift. Het bezwaarschrift moet worden gezonden aan het College van burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande. In de linkerbovenhoek van de enveloppe moet de aanduiding 'bezwaarschrift Awb' zijn vermeld.