Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-01-2002 Persberichten district Eemland noord, 09.40 uur

Bromfietsbestuurder onder invloed

SOEST In de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 januari werd een bromfietsbestuurder aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten dat een bromfietsbestuurder zich vreemd gedroeg bij het zien van de politie. De bestuurder deed alle moeite om uit het zicht te blijven van de politie. Bij de Weegbreedstraat in de richting van de Dalweg kwam de 25-jarige bestuurder uit Soest met zijn bromfiets ten val.

Omstreeks 01.00 uur werd de man aangehouden en voor een blaastest overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 1,45 promille alcohol in zijn lichaam had. Tevens werd duidelijk dat de man al eerder onder invloed had gereden en zijn rijbewijs al drie jaar kwijt was.

De rechter zal binnenkort de straf voor de man bepalen. Met een rijverbod van zes uur werd hij naar huis gestuurd.

Verkeerscontroles

SOEST De politie heeft op dinsdagmiddag op de Amsterdamsestraatweg een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 14.00 en 16.00 uur werden 2050 voertuigen gecontroleerd. Voor 11 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/u. Op de A.P. Hilhorstweg heeft de politie tussen 14.45 en 15.30 uur gecontroleerd op het negeren van de geslotenverklaring. In totaal kregen 4 bestuurders een bekeuring