Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-01-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.10 uur

Brand in parkeergarage

HOUTEN Op dinsdag 22 januari heeft brand gewoed in een auto die in een parkeergarage geparkeerd stond.

Rond 10.40 uur werden de brandweer en politie gestuurd naar een brand in een parkeergarage bij een supermarkt aan de Spoorhaag. Ter plaatse bleek op de eerste etage van de parkeergarage de auto van een 33-jarige inwoner van Houten in de brand te staan, wat hevige rookontwikkeling met zich meebracht. Het personeel van de supermarkt had meteen de trap/ liftschacht en de toegang tot de parkeergarage afgesloten.

De brandweer had de brand snel onder controle. Volgens de brandweer was de brand ontstaan door kortsluiting in de motor. De auto is door een takelbedrijf weggesleept.

Aanrijding tussen auto`s

HOUTEN Na een aanrijding tussen twee auto`s zijn twee betrokkenen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Rond 15.10 uur reed een 74-jarige automobilist uit Rhenen over de Rondweg, komende uit de richting van de Utrechtseweg. Bij hem in de auto zat zijn 69-jarige echtgenote. Op de kruising met de Gaard reed naar zeggen van een getuige de 79-jarige automobilist door het rode verkeerslicht. Op dat moment reed een 41-jarige automobiliste uit Houten vanaf de Gaard dezelfde kruising op. Een aanrijding tussen beide voertuigen was het gevolg.

De 41-jarige automobiliste werd met nek- en rugklachten per ambulance naar het Diaconessenziekenhuis in Utrecht vervoerd. De 69-jarige Rheense vrouw werd eveneens met nek- en rugklachten naar het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Fietser gewond na aanrijding

HOUTEN Op dinsdag 22 januari raakte een fietser bij een aanrijding met een auto gewond.

Rond 18.30 uur reed een 38-jarige man uit Houten met zijn fiets over het fietspad van de Notengaarde, komende uit de richting van Utrecht. Een 60- jarige automobilist uit Houten naderde uit de richting van de Rondweg hetzelfde fietspad. Doordat de automobilist geen vrije doorgang verleende aan de fietser, werd de fietser door de auto geschept.

De fietser werd met een hoofdwond per ambulance naar het Diaconessenziekenhuis in Utrecht gebracht.

Verkeerscontrole

IJSSELSTEIN De politie heeft op dinsdag 22 januari tussen 19.30 uur en 20.30 uur een verkeerscontrole op de Panoven gehouden.

Vijf bestuurders werden bekeurd voor te hard rijden. Terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 50 km/u geldt, bedroeg de hoogst gemeten snelheid 69 km/u. Tevens werden elf fietsers bekeurd voor het feit dat hun voor- en/of achterlicht niet werkte.

Man van pinpas bestolen
VIANEN Op maandag 21 januari is een man op listige wijze van zijn pinpas beroofd.

Rond 12.25 uur wilde een 71-jarige man uit Vianen op de Weesdijk bij een geldautomaat geld pinnen. Terwijl hij zijn pincode intikte, werd hij door een man en vrouw in het Engels aangesproken. Terwijl de 71-jarige man bij de geldautomaat stond, werd hij continu door de beiden aan de praat gehouden en raakte daardoor in de war. Ondanks het herhaaldelijk intikken van zijn pincode, gebeurde er niets, maar zijn pinpas kwam ook niet terug. De man uit Vianen ging vervolgens het postkantoor binnen om te melden dat zijn pinpas niet uit de automaat kwam.

Bij controle door een medewerker van het postkantoor bleek de pinpas niet meer in de automaat te zitten en was er net meer dan duizend euro uit dezelfde geldautomaat mee opgenomen. Kennelijk hadden de Engels sprekende man en vrouw de 71-jarige man zo afgeleid dat één van hen kans had gezien de pinpas te stelen.

Signalementen:
Man, licht getinte huidskleur, ± 25 jaar, kort zwart krullend haar. Hij zag er verzorgd uit en droeg donkere kleding en een ¾ lange donkere jas.
Vrouw, licht getinte huidskleur, 20-25 jaar, lang zwart haar. Beiden spraken Engels.