Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-01-2002
Persberichten district Rijn &Venen, 10.15 uur

Winkeldief met dorst

WOERDEN Op dinsdag 22 januari is een man voor winkeldiefstal aangehouden.

Rond 15.00 uur zag een medewerker van een winkel aan de Wagenstraat dat een man meer dan twintig blikjes drank in een tas stopte en de kassa passeerde zonder deze af te rekenen. Hij hield de man, 41 jaar oud en afkomstig uit Groningen, aan.

De verdachte werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. Daar de man al meerdere keren voor winkeldiefstal was aangehouden, werd hij in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Laserguncontrole

KAMERIK De politie heeft op dinsdagmiddag 22 januari een uur lang met de lasergun op de Ingenieur Enschedeweg op snelheid gecontroleerd. Negen bestuurders werden bekeurd omdat zij harder reden dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 135 km/u. Tevens werd een bestuurder bekeurd voor het overschrijden van de doorgetrokken streep.

Alcoholcontrole

KOCKENGEN / VINKEVEEN Op dinsdagavond 22 januari heeft de politie op de Provincialeweg N401 in Kockengen en de Provincialeweg N212 in Vinkeveen alcoholcontroles gehouden.

Alle 228 bestuurders die een blaastest moesten afleggen bliezen een `P` (Pass), hetgeen betekent dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Inbraak in gecertificeerde woning mislukt

MAARSSEN Op dinsdag 22 januari is getracht in te breken bij een woning. Door het goede hang- en sluitwerk is dat mislukt.

In de avond ontdekte de 31-jarige bewoner van een woning aan de Reigerskamp dat iemand die dag had gepoogd in te breken in zijn woning. Er was geprobeerd de voordeur, de achterdeur en de schuifpui open te breken. De woning was voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen en was dus van goed hang- en sluitwerk voorzien. Dit bemerkte de inbreker ook, het lukte hem niet om zich de toegang tot de woning te verschaffen.

Bestuurster rijdt onder invloed
WOERDEN Bij een alcoholcontrole in de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 januari werd een automobiliste voor het rijden onder invloed aangehouden.

De controle werd op de kruising van de Provincialeweg N212 en Geestdorp gehouden en begon op dinsdag om 23.30 uur en eindigde op woensdag op 00.30 uur.

Een 45-jarige automobiliste uit Woerden bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies zij 0,65 promille (250 ug/l), terwijl 0,5 promille de maximum grens is. De vrouw kreeg een boete van 190,- en een rijverbod van één uur.

Diefstal van betonplexplaten
HARMELEN In de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 januari zijn twee mannen op verdenking van diefstal aangehouden.

Rond 04.15 uur zagen politiemensen een bestelbus bij de spoorwegovergang over de Breudijk in de richting van Vleuten rijden. Tevens zagen zij verse bandensporen vanaf een daar gelegen bouwterrein naar dezelfde spoorwegovergang. De bus leek erg zwaar beladen. Bij controle van de inzittenden zagen de politiemensen dat de beide inzittenden, 34 en 36 jaar oud en beiden afkomstig uit Utrecht, erg bezweet waren. Tevens lag de laadruimte vol met meer dan vijftig betonplexplaten (houten platen ten behoeve van de bekisting van betonwerken).

De bestuurder verklaarde de platen te hebben gekocht, maar gezien het tijdstip waarop de mannen bij het bouwterrein werden aangetroffen en daar op het bouwterrein exact dezelfde betonplexplaten lagen, werden de beide mannen op verdenking van diefstal aangehouden en op het politiebureau ingesloten.