Gemeente Eindhoven

Persbericht: 23 januari 2002

Dienst Werk, Zorg en Inkomen draagt uitvoering in- en doorstroombanen over naar Pluspunt Eindhoven b.v.

In de regio Eindhoven werken ongeveer 850 personen in het kader van het besluit in- en doorstroombanen. Tot 1 januari 2002 was de dienst Werk, Zorg en Inkomen (WZI) van de gemeente Eindhoven verantwoordelijk voor de uitvoering van het besluit in- en doorstroombanen en daarmee voor werkgevers en werknemers het aanspreekpunt voor vragen en afspraken over I/D-banen. Vanaf 1 januari heeft de dienst WZI deze taken overgedragen aan Pluspunt Eindhoven b.v. Daarmee wordt Pluspunt de aan te spreken organisatie voor vragen, en voor werkgevers ook voor mutaties en subsidieverstrekking.

Een aantal organisaties in de regio Eindhoven kent Pluspunt al, omdat zij in opdracht van de gemeente Eindhoven ook de WIW uitvoert. Met de overdracht van de taken aan Pluspunt creëert de gemeente één informatiepunt over I/D-banen, voor werkgevers en werknemers. Belangstellende werkgevers en I/D-werknemers kunnen bij Pluspunt terecht voor het aanvragen van een I/D-baan, het voordragen van een kandidaat voor een I/D-baan, het declareren van aanvullende kosten in het kader van het besluit in- en doorstroombanen en alle informatievragen over het besluit in- en doorstroombanen.

Pluspunt richt zich verder op het begeleiden van werkgevers en werknemers rond in- en doorstroombanen. Ook financiële transacties, zoals bevoorschotting en afrekening, lopen via Pluspunt. Met de overgang van de uitvoering van het besluit in- en doorstroombanen naar Pluspunt Eindhoven b.v. hebben werkgevers en werknemers in principe geen contacten meer met de gemeente over de uitvoering van het besluit in- en doorstroombanen. Pluspunt heeft de I/D-werknemers en de inlenende werkgevers inmiddels schriftelijk geïnformeerd over de veranderingen.