Tegen de stroom van het huidige economische klimaat in

noteert Goodex AG positieve cijfers

Helmond, 23 januari 2001 Terwijl de meldingen over het verdwijnen van tal van e-business-sites zich opstapelen, maakt Goodex bekend dat het break-even heeft bereikt. In amper 18 maanden bereikte Goodex een doel waarvoor andere b-to-b spelers aanzienlijk meer tijd nodig hebben. Volgens een studie van Berlecon Research, waarin begin dit jaar ondervraagde bedrijven aangeven dat ze pas in de lente van 2003 uit de rode cijfers denken te komen, is dit bijzonder snel.

Het zakencijfer van de leidende Europese service- en technolgie-provider voor on line veilingen groeide gestaag in het vorige boekjaar. Het gemiddeld transactievolume per veiling liep op tot EUR 1.3 miljoen. Hierdoor was Goodex in staat om het groeiritme dat reeds in 2000 werd ingezet, verder aan te houden. Bovendien opende het bedrijf bijkomende vestigingen in India, Italië en de Verenigde Staten.

Het succesvolle concept van de onderneming is gebaseerd op de combinatie van de modernste veilingtechnologie en een jarenlange inkoopexpertise met een sterke aanwezigheid op internationale markten.

70 sterk gespecialiseerde medewerkers adviseren middelgrote en grote ondernemingen uit alle sectoren. Inmiddels kiezen klanten en leveranciers uit ruim 42 landen voor Goodex als strategische partner voor bedrijfsaankopen. Vanaf het begin zijn wij voor een internationalisatie van het bedrijf gegaan , aldus dr. Manfred Heil, CEO van Goodex. Dit concept is nu aan het renderen. Onze klanten stellen het feit dat wij hun internationale contacten kunnen leveren erg op prijs.

Elke Goodex-adviseur kan op een jarenlange praktijkervaring in het inkoopmanagement van vermaarde ondernemingen steunen. De medewerkers beschikken dankzij hun ervaring en de internationale maar locaal gebaseerde - structuur van Goodex over een gedetailleerde kennis van de specifieke eisen en de mentaliteit eigen aan de verschillende markten , aldus nog Heil.

Goodex beschikt momenteel over 13 vestigingen in 11 landen. Onlangs werd in Milaan de Italiaanse vestiging geopend. Met de dependances in het Indische Bangalore en het Amerikaanse San José is Goodex meteen ook wereldwijd actief.

Via het onafhankelijk veilingplatform van Goodex worden raamovereenkomsten, jaarcontracten en belangrijke eenmalige bestellingen uitgeschreven, en binnen zogenaamde omgekeerde veilingen (Reverse Auctions) aan leveranciers geveild. Hierbij ontstaat een prijsdynamiek die door de betrokken leveranciers in gang wordt gezet: in tegenstelling tot conventionele veilingen gaan de dienstverleners onderling steeds onder de prijs. De prijs wordt niet verhoogd, maar verlaagd. Dit veilingmodel maakt het voor de inkopende ondernemingen mogelijk om binnen zeer korte tijd met een grote verscheidenheid aan leveranciers te onderhandelen en de beste prijs/prestatieverhouding te vinden. Gemiddeld bereikt de klant hierbij een prijsvermindering van 19%. Goodex verhandelt via haar platform zowel directe materialen als indirecte materialen en diensten.

Over Goodex

Goodex is Europees marktleider in e-sourcing, het elektronisch inkopen voor de b-to-b aankoopomgeving, ten behoeve van multinationale en middelgrote industriële ondernemingen.

Het bedrijf heeft meer dan 200 klanten uit de industrie, dienstverlening en handel en realiseerde sedert z n ontstaan in in april 2000 een transactievolume van ruim één miljard euro. Op dit moment heeft Goodex vestigingen in Brussel, Helmond, Bonn, Hamburg, Londen, Parijs, Milaan, Madrid, Barcelona en Porto.