Aino


Aino kiest Compuware¹s ontwikkeltool OptimalJ als standaard voor klantapplicaties onder Java

Houten/Amsterdam, 23 januari 2002 ­ Aino N.V. en Compuware B.V. zijn een intensieve samenwerking aangegaan inzake de toepassing door Aino van Compuware¹s Java-ontwikkeltool, OptimalJ. Aino zal OptimalJ als standaard hanteren bij de ontwikkeling voor klanten van applicaties in Java-omgevingen. De samenwerking houdt in dat Aino¹s OEJava Centre of Excellence¹ directe contacten zal onderhouden en overleg zal hebben met de ontwikkelaars van Compuware, terwijl ook zal worden samengewerkt op het gebied van marketing en verkoop.

Voor Aino is de overeenkomst getekend door Ingrid van Rossum. Van Rossum: "We hebben goede verwachtingen van de met Compuware afgesproken samenwerking. We hebben OptimalJ uitvoerig kunnen testen en zijn overtuigd van de goede kwaliteit en vooral ook de effectiviteit van OptimalJ bij de ontwikkeling van Java-applicaties voor onze klanten." In het verleden ontwikkelde Aino zelf OEstandaard¹ gereedschappen voor diverse ontwikkelomgevingen. Voorbeelden zijn C-one voor Uniface en PowerBuilder alsmede Aino VisualLansa Framework voor Visual Lansa omgevingen. Ingrid van Rossum daarover: "Ja, dat klopt, maar dan hebben we het over 4GL- omgevingen en over andere tijden. Voor de moderne omgevingen zijn in de meeste gevallen goede tools in de markt verkrijgbaar. Waarom dan nog proberen het wiel uit te vinden als een kwalitatief en effectief tool als OptimalJ tegen goede condities verkrijgbaar is?"

Ook Pieter Boonstra, Compuware¹s Partner Accountmanager, toont zich content met de samenwerking: "Aino heeft middels een in de Aino-organisatie geïntegreerde dochteronderneming al een langjarige relatie van Compuware. De overeenkomst inzake OptimalJ geeft aan dat er vertrouwen bestaat in die relatie. Daarbij komt dat Aino een niet onbelangrijke speler is in de markt van de ICT-dienstverlening. Aino¹s keuze voor Compuware en OptimalJ is voor ons een bewijs van de goede kwaliteit en effectiviteit van zowel onze organisatie als van ons product. Met Aino gaan we er alles aan doen om van de samenwerking een succes te maken", aldus Boonstra.

OptimalJ

OptimalJ maakt het ontwikkelaars mogelijk om snel en effectief betrouwbare Java applicaties te bouwen en te leveren. OptimalJ genereert rechtstreeks complete, werkende applicaties vanuit een visueel model met gebruikmaking van op de praktijk afgestemde patronen voor het coderen van specificaties. Leverancier Compuware ziet voor de ontwikkelaars en gebruikers van Java applicaties de volgende mogelijkheden en voordelen:
- OptimalJ biedt een OEhelicopterview¹ van een applicatie;
- hergebruik van software-objecten en ­regels is mogelijk;
- er is consistentie tijdens het ontwikkelen van de applicatie; bijvoorbeeld bij het wijzigen van de infrastructuur blijft het model correct, zodat er sprake is van OEimplementatie-onafhankelijkheid¹;
- OptimalJ staat voor sneller en economischer ontwikkelen;
- het fungeert tevens als OEeditor¹ voor bedrijfsregels;
- het biedt een actieve synchronisatie;

- een geïntegeerd gebruik is mogelijk.

Compuware

De beursgenoteerde Compuware Corporation (Nasdaq: CPWR) behaalde over het boekjaar 2001 een omzet van ruim $2 miljard. Het bedrijf levert software en professionele diensten, die bijdragen aan verbetering van de productiviteit en verlaging van de applicatiekosten. Compuware speelt flexibel in op de voortdurend veranderende vraag vanuit de markt en richt zich met haar oplossingen op de verbetering van de kwaliteit, integratie en performance van client-server-, e-business- en mainframesoftware. Compuware biedt wereldwijd werk aan circa 13.000 IT-professionals. Voor meer informatie over Compuware kunt u contact opnemen met het kantoor in Amsterdam, telefoon 020 ­ 311 88 00. U kunt Compuware ook op het internet bezoeken: www.compuware.nl.

Aino

Aino is een zakelijke dienstverlener die

- haar klanten adviseert op het gebied van organisatie en (ICT-) businessstrategie,
- op pragmatische wijze passende informatiesystemen bouwt voor zowel front-, mid- als backoffice-omgevingen,
- haar klanten adviseert en ondersteunt deze kosteneffectief te beheren. Aino adviseert, detacheert, voert projecten uit en biedt OEICT-services¹. Aino beschikt over de brede (technische) expertise die nodig is om haar klanten te ondersteunen bij integrale businessontwikkeling mede langs E-lectronische weg. Aino ondersteunt circa 300 opdrachtgevers gespreid over een viertal businessarea¹s: Financiële instellingen (FI), Technologie, Media & Telecom (TMT), Overheid & Zorg (O&Z), en Handel, Industrie, Zakelijke Dienstverlening en Transport (HIDT). Aino werkt vanuit vijf regio¹s, heeft circa 1.100 medewerkers en is sedert 5 juni 2000 genoteerd aan de Officiële markt van Euronext Amsterdam.