Gemeente Oud-Beijerland

SUBSIDIE VOOR FIETSPAD LANGS MARINIERSWEG

In 2000 heeft de gemeente een fietspad langs de Mariniersweg aangelegd. De werkzaamheden zijn gelijktijdig uitgevoerd met de herinrichting en onderhoudsmaatregelen van de Mariniersweg.

De kosten van de aanleg van het fietspad waren door de gemeente begroot op 136.134,- (= 300.000,-). Op basis van deze begroting heeft de gemeente het project "fietspad Mariniersweg" als verkeersveiligheidsproject bij de provincie Zuid-Holland aangemeld, waardoor het in aanmerking kwam voor een uitkering uit het speciale fonds voor de zogenaamde "Gebundelde Doel Uitkering" (GDU).

In het uitvoeringsprogramma voor de GDU van 1999 heeft de provincie het project fietspad Mariniersweg op basis van de ingediende begroting voor een subsidie tot maximaal 35% van de begrote aanlegkosten opgenomen.

Nadat het project was afgerond en met een accountantsverklaring was aangetoond dat het begrote bedrag daadwerkelijk doelmatig aan het fietspad was besteed, heeft de provincie de subsidie definitief vastgesteld op 47.647,- ( 105.000,-) en aan de gemeente uitgekeerd.

Zo heeft de gemeente met de financiële hulp van de provincie een mooi fietspad aan kunnen leggen, dat een goede bijdrage levert aan veilig fietsverkeer in Oud-Beijerland.