Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-01-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 13.00 u) Woensdag, 23 januari 2002

District Heerlen

Heerlen; aanrijding
Afgelopen dinsdagmiddag omstreeks 16.15 uur vond op de Unolaan in Heerlen een aanrijding plaats. Een 78-jarige automobilist uit Heerlen botste met zijn auto bij het op de Europalaan linksafslaan naar de Unolaan in de flank van een andere auto, bestuurd door een 26-jarige man uit Heerlen. Vermoedelijk omdat de 78-jarige automobilist bij de aanrijding het gaspedaal bleef indrukken, botste hij na de aanrijding op de Unolaan met zijn auto nog eens tegen een tegen een taxibusje. De 78-jarige automobilist werd per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen alwaar hij ter observatie werd opgenomen. Twee autos moesten flink beschadigd worden afgesleept en het taxibusje had slechts geringe schade. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Heerlen; bekeurd
De politie heeft in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie een 54-jarige vrouw uit Heerlen bekeurd met een boete van 220 Euro. Personeel van een schoenenwinkel aan de Geleenstraat in Heerlen betrapte de vrouw bij diefstal van een paar herenschoenen. Die werden inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkelier. De verdachte heeft de boete meteen betaald.

Heerlen; fikse boete
De politie heeft in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie een 61-jarige vrouw uit Heerlen bekeurd met een boete van 600 Euro. Bij controle afgelopen dinsdagmiddag op de Bautscherweg in Heerlen bleek dat de vrouw onder invloed haar auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Heerlense vrouw ruim 1,2 promille alcohol in haar bloed had. Naast de fikse boete kreeg de verdachte uiteraard ook een rijverbod.

Heerlen/Brunssum; ingebroken
Afgelopen dinsdagavond werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Siluurstraat in Heerlen. Onbekende inbrekers zijn dinsdagmiddag/avond door verbreking van een raam de woning binnengedrongen en hebben deze geheel doorzocht. Gestolen werd een geldbedrag. Bewoners van een woning aan de Europalaan in Heerlen ontdekten afgelopen dinsdagmiddag dat er een inbreker in de woning was. Vermoedelijk omdat die in de gaten kreeg dat er iemand thuis, maakte hij zich uit de voeten. Niet duidelijk is of de inbreker daarbij nog iets heeft buitgemaakt (dat wordt nog nagekeken. Afgelopen dinsdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Eglantier in Brunssum. Hier zijn inbrekers via de achterzijde de woning binnengedrongen en hebben sieraden gestolen. Bij een inbraak afgelopen maandag op dinsdagnacht in een woning aan de Klingbemden in Brunssum maakten inbrekers een camera en een gsm met oplaadstation buit. Alle gedupeerden hebben aangifte gedaan en de politie stelt een nader onderzoek in.