Sybase InfoMaker 8: meer mogelijkheden, nieuwe functionaliteiten

Met InfoMaker 8 kunnen gegevens uit uiteenlopende databases eenvoudig worden geanalyseerd en in rapporten worden samengevat.

Maarssen, januari 2002 - Sybase introduceert InfoMaker 8, een aanzienlijk uitgebreide versie van haar softwarepakket waarmee zowel applicatie-ontwikkelaars als eindgebruikers snel en eenvoudig gegevens uit de meest uiteenlopende databases kunnen analyseren. Met de krachtige querie-faciliteiten kunnen gebruikers zélf complexe gegevensbestanden omzetten in duidelijke en goed te interpreteren rapportages, op ieder gewenst moment en zonder de noodzaak van programmeren.

De queries worden met 'point-and-click' samengesteld, waarbij wizards zorgen voor overzichtelijke rapporten. Met de 'native' databasedrivers kunnen vrijwel alle toonaangevende databasesystemen worden benaderd, en de gegevens uit verschillende bronnen - zoals Sybase, Oracle, Microsoft SQL Server, Informix en DB2 - worden gecombineerd. Bovendien worden JDBC, ODBC en OLE DB volledig ondersteund, zodat koppelingen met vrijwel alle informatiebronnen mogelijk zijn.

Door de sterke verwantschap tussen InfoMaker 8 en de ontwikkelomgeving PowerBuilder 8, kunnen met InfoMaker gedefinieerde rapporten worden geïntegreerd in PowerBuilder-applicaties zodat queries en formulieren eenvoudig kunnen worden hergebruikt.

Uitbreidingen
De grafische gebruikersinterface (GUI) is uitgebreid met overzichtelijke werkbalken, terwijl het aantal sneltoetsen is toegenomen. Ook de zogenoemde painter view layout ? een wizard waarmee met 'point-and-click' snel functies kunnen worden gedefinieerd ? en de bibliotheek met painter-functies zijn aanzienlijk uitgebreid. Bovendien is een aantal voorgedefinieerde functies toegevoegd op het gebied van gebruiksgemak en logica. De met InfoMaker 8 gerealiseerde programma's kunnen vanaf een speciale commandoregel worden gestart, waarbij ze al direct van beginparameters kunnen worden voorzien.

InfoMaker 8 is ook op het gebied van interfacing verbeterd ten opzichte van de bestaande versie. Zo worden de nieuwste functies van Sybase Adaptive Server Enterprise 12.0, Oracle 8.1.5 en Oracle8i volledig ondersteund. Ook kunnen InfoMaker-transacties worden afgewikkeld met Microsoft Transaction Server. Met de uitgebreide DirectConnect DIR interface kunnen ? via Sybase Open ServerConnect ? 'native' verbindingen worden opgebouwd met een DB2/MVS database.

ANSI outer join SQL synntax
Alle database-interfaces van InfoMaker (behalve die voor Oracle) zijn gecertificeerd voor de ANSI SQL-92 outer join syntax, wat een grote uitwisselbaarheid van queries waarborgt met onder andere Microsoft-producten. De vernieuwde ondersteuning voor de Oracle JDBC driver maakt het mogelijk gebruik te maken van 'outer joins' als er met een Oracle database wordt gewerkt. Bij het aanmaken van een nieuw DataWindow, wordt bovendien standaard ANSI SQL-92 syntax gegenereerd.

Sybase
Sybase ontwikkelt hoogwaardige software-oplossingen die gebruikers op ieder moment en overal ter wereld toegang geven tot alle relevante bedrijfsinformatie. E-Business speelt in de oplossingen een essentiële rol. Met het toonaangevende Sybase Enterprise Portal, de oplossingen voor mobiele en draadloze toepasssingen en de oplossingen voor verschillende verticale markten, behoort Sybase tot de grootste onafhankelijke softwarebedrijven ter wereld.



Ingezonden persbericht