Gemeente Emmen


Persbericht:Gemeente stimuleert vervoersmanagement, 23-01-2002

Doe-het-zelf plan vervoermanagement krijgt vervolg GEMEENTE BLIJFT VERVOERMANAGEMENT STIMULEREN

Burgemeester en Wethouders willen dat het Vervoercoördinatiecentrum Noord-Nederland (VCC) ook in 2002 Emmer bedrijven en instellingen bezoekt om deze te stimuleren en te ondersteunen bij vervoermanagement voor hun personeel.
Dit is een vervolg op de Doe-Het-Zelf Plannen vervoermanagement die de bedrijven in het centrumgebied en Bargermeer hebben ontvangen. Daarom is het college voornemens om ook voor 2002 een overeenkomst te sluiten met het VCC.

In het najaar van 2001 is alle bedrijven en instellingen in het centrumgebied en bedrijven met meer dan 50 werknemers op bedrijventerrein Bargermeer verzocht om het zogeheten Doe-het-zelfplan vervoermanagement in te vullen.
Met dit plan krijgt de gemeente zicht op het woon-werkverkeer, de activiteiten die bedrijven al ondernemen en de kansen voor vervoermanagement. De resultaten van de Doe-het-zelf plannen vormen de basis voor activiteiten voor en met de bedrijven.

De activiteiten op het bedrijventerrein Bargermeer zullen samen met de provincie Drenthe plaatsvinden, die hiervoor ook middelen beschikbaar stelt.

Het VCC, door overheden en bedrijven opgericht, werkt sinds 1998 in Emmen. De gemeente verstrekt het VCC een bijdrage van 9075. Het VCC heeft al veel kontakten met bedrijven in Emmen. Zo verzorgt het VCC voor Acordis, Wellman en DSM het carpoolen.
Belangstelling voor vervoermanagement is er. Bedrijven kunnen kosten besparen en daarnaast dragen zij een steentje bij in het instandhouden en verbeteren van de bereikbaarheid van de werklocaties in Emmen.

Bedrijven en instellingen kunnen ook lid worden van het VCC. Dit geeft werknemers de mogelijkheid om het VCC te laten bemiddelen bij carpoolen en voor korting op het openbaar vervoer. Ook kan het VCC bemiddelen bij fietsplannen.
Tenslotte is in 2002 nieuw: de Telewerk Try out ! Met de Telewerk Try Out kan een bedrijf/instelling ervaring opdoen met telewerken door 4 tot 8 werknemers op proef te laten telewerken. Dit met ondersteuning van het VCC. De Telewerk Try Out wordt mede gefinancieerd door de noordelijke Kamers van Koophandel, SNN, provincies en gemeenten.


Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen