Gemeente Emmen


Persbericht:Investeringssubsidie kinderdagverblijven, 23-01-2002

Investeringssubsidie voor drie kinderdagverblijven

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten op basis van de resultaten van een openbare aanbestedingsprocedure een investeringssubsidie toe te wijzen aan een drietal kinderopvangcentra. Het gaat om kinderdagverblijf Kiekeboe i.o., kinderdagverblijf Koekepeertje en kinderhotel The Nanny. Vrijdag 1 februari om 10.00 uur vindt er in het gemeentehuis een bijeenkomst plaats waar de contracten worden ondertekend door vertegenwoordigers van de kindercentra en verantwoordelijk wethouder Eerenstein.

Per opvangplaats is een éénmalige investeringssubsidie van 4.220,16 beschikbaar. In totaliteit gaat het om 88 opvangplaatsen. Oorspronkelijk waren vier initiatiefnemers geselecteerd die in aanmerking kwamen voor een vervolgtraject. Eén van hen heeft zich teruggetrokken uit de procedure.

Verdeling opvangplaatsen
De verdeling van de kinderopvangplaatsen is als volgt:
* Kinderdagverblijf Kiekeboe i.o te Klazienaveen krijgt in eerste instantie subsidie voor twaalf opvangplaatsen. Op termijn kan Kiekeboe waarschijnlijk doorgroeien en in aanmerking komen voor een subsidie voor nog eens zes plaatsen. Kiekeboe wil zich vestigen in het voormalige ING-pand aan de Meridiaan 52. Voordat Kiekeboe dit pand voor kinderopvang kan gebruiken en daadwerkelijk aanspraak kan maken op de investeringssubsidie, moet een procedure van gebruikswijziging (artikel 19,lid 3) voor dit pand worden gevolgd.

* Kinderdagverblijf Koekepeertje aan de Meineszstraat 92 in Erica krijgt een investeringssubsidie voor tien opvangplaatsen.
* Kinderhotel The Nanny aan de Westerbracht 15 in Emmen krijgt in totaliteit subsidie voor 60 opvangplaatsen. In de eerste fase worden 30 plaatsen gesubsidieerd. Als de doorgroei gerealiseerd is ontvangt The Nanny subsidie voor nogmaals vijftien plaatsen. De resterende vijftien opvangplaatsen worden gesubsidieerd nadat - in samenspraak met de gemeente- nieuw beleid is ontwikkeld op het gebied van avond- nacht en weekendopvang.

De eerste opvangplaatsen moeten voor 31 oktober 2002 gerealiseerd zijn. Het gaat dan om twaalf plaatsen bij Kiekeboe, tien plaatsen bij Koekepeertje en 30 plaatsen bij The Nanny.

De aanbesteding
De gemeente kan het aantal kinderopvangplaatsen uitbreiden doordat zij van het Rijk hiervoor extra geld heeft ontvangen. De gemeente had voor de aanbesteding 107 kinderopvangplaatsen beschikbaar. Over de negentien resterende opvangplaatsen moet het college van burgemeester en wethouders nog een besluit nemen. De doelen die de gemeente met het openbaar aanbesteden wenst te bereiken zijn:

* startende ondernemers in de gelegenheid te stellen een kindercentrum in Emmen te beginnen;

* eerlijke concurrentie verhoudingen te scheppen;
* een meer divers aanbod voor de gebruikers te bieden.
Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen