Gemeente Emmen


Persbericht:Krediet vervolg onderzoek Stadstheater, 23-01-2002

Krediet voor vervolg onderzoek Stadstheater

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen wil een krediet ad EUR 49.920,- reserveren voor het vervolg van het onderzoek naar de eventuele realisering van een stadstheater.

Naar aanleiding van een discussie die op woensdag 16 januari jongstleden in de raadscommissie heeft plaatsgehad, kwam het volgende naar voren:

* Een grote meerderheid van de commissieleden is voor de optie van nieuw stadstheater in het centrum

* Er liggen nog verschillen in de definitie van het centrum
* Multifunctionaliteit is zeer gewenst, maar kijk wel naar de meerwaarde van die combinaties

* De financiële kant van de zaak moet nog goed bekeken worden, bij keuzes voor locaties en functies is de subsidiekans een belangrijke factor

* De toekomstige beheersvorm is onderdeel van de volgende stap
* Verdere uitwerking van de richting van denken over de besluitvorming is nodig, waarbij een vlotte voortgang van belang is.

Vervolgtraject in 2002
In 2002 wordt verder aandacht besteed aan de visie-ontwikkeling en het uitwerken van een aantal keuzes. Tijdens de fase van de visie-ontwikkeling wordt een stedebouwkundige visie ontwikkeld evenals een visie ten aanzien van de functies van een multifunctioneel theater. Deze visie-ontwikkeling zal nauwe aansluiting vinden bij het traject Masterplan Emmen Centrum 2020. Zo kan er in de eerste helft van 2002 gelegenheid komen voor reacties en suggesties vanuit de samenleving. Hierbij worden onder meer de inwoners van de gemeente Emmen betrokken, de culturele clubs en instellingen en geïnteresseerde (plaatselijke) marktpartijen en instanties.

Uitwerken van de visie
In het tweede deel van 2002 kan de hierboven genoemde visie worden uitgewerkt. Het gaat dan om de volgende onderdelen: Stedebouwkundige en programmatische (functies) opzet van het deelgebied, een globale grondexploitatieopzet, een dekkingsvoorstel van investeringen en exploitatie voor het centrum van kunst en cultuur inclusief subsidiekansen, de uitwerking van programmas van eisen, de beheers- en bestuursvorm van de theaterfunctie, het theaterprogrammeringsbeleid, BTW-aspecten, beleid ten aanzien van sponsoring, de bedrijfsvoering van het bestaande Theater De Muzeval en Centrum voor de kunsten CQ in de periode tot 2006. Hierover kan dan begin 2003 besluitvorming plaatsvinden.

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen