23 januari 2002

Quiz Mondiale Voetafdruk Online

Wat weten jongeren over de Mondiale Voetafdruk?

Dat vraagt de Nationale Jeugdraad in de Quiz die per 1 januari online is, aan alle jongeren van Nederland tussen de 12 en 25 jaar. De quiz is een onderdeel van het project Foot Fight van de Nationale Jeugdraad. In dit project staat de Mondiale Voetafdruk centraal, een model dat berekent hoeveel ruimte iemand op aarde nodig heeft voor zijn of haar consumptiepatroon. Door deelname aan deze quiz maken jongeren kans op verschillende prijzen, én een plek in de finale. Deze finale vindt plaats in april 2002, wanneer de 5 winnende jongeren hun kennis uittesten tegen nationale politici in een quiz, gepresenteerd door Marcel Verreck.

Op de speciale website www.voetafdruk.nl kan iedereen zijn of haar voetafdruk uitrekenen. Daar is ook meer informatie over de voetafdruk te vinden. Alle jongeren, die niet ouder zijn dan 25 jaar, kunnen op deze site vanaf 1 januari 2002 ook een korte quiz vinden over de voetafdruk. Zij kunnen hun antwoorden op de vragen online inzenden, en maken dan kans op 120 euro, een ballonvaart en nog veel meer. De vijf inzenders met de meeste goede antwoorden zullen worden uitgenodigd om het in een grote finale-quiz op 22 april 2002 op te nemen tegen landelijke politici. Deze quiz zal worden gepresenteerd door Marcel Verreck.

De website is de afgelopen maand al drukbezocht, op maandag 7 januari 2002 werd www.voetafdruk.nl uitgeroepen tot site van de dag!! De moeite waard om eens een kijkje te nemen dus. Maar let op! De wedstrijd sluit om 28 februari 2002, dus wees er snel bij!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Nationale Jeugdraad, programma Duurzame Ontwikkeling, tel. 030-2316833, e-mail: info@voetafdruk.nl.

www.voetafdruk.nl