Korps: Groningen, plaats: Diverse 23-01-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 23 januari 2002

Dagelijkse berichtgeving

Groningen: aangehouden voor belediging
Op het Boterdiep werd dinsdagmiddag een 33-jarige Groninger aangehouden. De man werd door een politieman gecontroleerd omdat hij de kinband van zijn helm niet vast had. Op het moment dat de agent hem aansprak begon de verdachte direct beledigende opmerkingen te maken. Toen hij wilde weglopen werd de verdachte vastgepakt. Hij begon vervolgens de agent te bedreigen en te slaan met zijn bromfietshelm. Bij zijn aanhouding verzette de man zich heftig. Uiteindelijk werd hij met gepast geweld overmeesterd en meegenomen naar het bureau. Daar kreeg hij enkele processen verbaal, waarna de man de straat opgestuurd werd.

Groningen: dealer opgepakt
Op de Bornholmstraat heeft de politie dinsdagavond een 37-jarige Stadjer aangehouden. De man stond op de tippelzone drugs te verhandelen. Bij zijn aanhouding bleek de man meer cocaine bij zich te hebben dan als gebruikers hoeveelheid is toegestaan. De man werd meegenomen naar het bureau. Daar kreeg hij een proces verbaal en zijn dope werd hem afgenomen,. Na verhoor is de man weggestuurd.

Groningen: dealers
Ook op het Sontplein werden drugsdealers opgepakt. Agenten zagen dat de twee inzittenden van een Duitse personenauto op straat een handeltje wilden doen. Vervolgens stapten de mannen in hun auto en reden naar het Sontplein. Toen agenten de inzittenden van de auto daar controleerden bleek dat zij in de auto zaten te gebruiken. Bij controle van de kleding werd ruim 5 gram cocaïne aangetroffen. De beide verdachten, 19 en 20 jaar oud en afkomstig uit Leer, werden voor een verder onderzoek ingesloten.

Groningen: zwerver dreigt met mes
Een 45-jarige zwerver uit de stad werd dinsdagmiddag al slapend in een toiletgebouw van een warenhuis aan de Grote Markt aangetroffen. Door beveiligingpersoneel werd de man de winkel uitgezet. Na enige tijd kwam de man het pand weer binnen en begon de beveiligingmedewerkers te bedreigen met een mes. Hierna zag de man kans de straat weer op te vluchten. Op de Grote Markt werd de verdachte nog met het mes in zijn handen aangehouden. Nadat agenten dreigden met peperspray liet de man het mes vallen en kon hij worden ingerekend De man is ingesloten.

Groningen: letsel ongeval
Op de Westersingel raakte een 22-jarige motorrijder uit Roden dinsdagmiddag gewond. De man kwam in botsing met een 21-jarige fietsster, die geen voorrang verleende. Beiden kwamen ten val, waarbij de motorrijder beenletsel opliep. Hij moest voor behandeling naar een ziekenhuis.

Groningen: snelkraak
Bij een supermarkt aan de Von Suttnerstraat werd afgelopen nacht een snelkraak gepleegd. Met behulp van een grote zwerfkei werd een winkelruit vernield. In de winkel werd een sigarettenrek geforceerd en daaruit werd een hoeveelheid sigaretten weggenomen.

Uithuizen: bejaarde man gewond bij ongeval
Een bejaarde man (88) uit Uithuizen is dinsdagmorgen gewond geraakt toen hij op De Blink in zijn woonplaats bij de winkelpassage werd aangereden door een achteruitrijdende personenauto. De 36-jarige automobilist, een plaatsgenoot van de bejaarde man, reed zeer langzaam maar merkte de 88-jarige niet op. Door de aanrijding kwam de bejaarde man te vallen en liep een hoofdwond op. Hij is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

Wedde: caravanbrand Wedderbergen
Dinsdagavond ontstond er brand in een caravan op de camping De Wedderbergen. Omdat deze caravan geschakeld was met een andere caravan vatte ook deze vlam. De brandweer kon zich slechts beperken tot nablussen.. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Delfzijl: alcomobilist
Een 57-jarige inwoner van Rotterdam is dinsdagavond op de Rijksweg bij Delfzijl betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij bleek
1.4 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Tevens bleek dat de auto waarin hij reed niet verzekerd te zijn of APK gekeurd. Zijn rijbewijs had in 1991 zijn geldigheid verloren. De politie maakt proces-verbaal op.

snelheidscontroles
In de provincie zijn dinsdag diverse snelheidscontroles gehouden. Op de weg langs het Aduarderdiep werden 89 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 27 te hard. De hoogst genoteerde snelheid was 105 km/u waar maximaal 80 was toegestaan. Op de Provincialeweg bij Wehe den Hoorn werden 265 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 21 te snel reden. De hoogste snelheid was 100 km/u waar eveneens 80 km/u was toegestaan. Op de Provinciealeweg bij Winsum werden 268 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 33 te hard op een weggedeelte waar maximaal 50 was toegestaan. De hoogst genoteerde reed 79 km/u. Bij Sauwerd werd op dezelfde Provincialeweg een controle gehouden op een gedeelte waar maximaal 80 mocht worden gereden. Van de 388 gecontroleerde voertuigen reden er 6 te hard (hoogste 97 km/u).

Inlichtingen: Afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (0.14 euro pm)