Protestantse scholen tonen massaal belangstelling voor lessen over hét huwelijk

1500 van de 8000 basisscholen die Nederland rijk is hebben al ingetekend op het Argentinië Máximaal-pakket dat het Centrum voor Mondiaal Onderwijs (CMO) en Kennisnet hebben samengesteld ter gelegenheid van het huwelijk van Máxima Zorreguieta en kroonprins Willem-Alexander.

Opvallend is dat het merendeel van de aanvragen van protestantse scholen komt. "Dat zien we aan de postcodes die de scholen opgeven en aan de namen van de scholen", aldus medewerkers van het CMO. Het centrum schat dat meer dan 80% van de aanvragen uit het noorden en westen van het land komt. "Het katholieke zuiden blijft duidelijk achter, althans wat dit project betreft."

Het liep storm afgelopen week ten kantore van het CMO. In eerste instantie waren er 1000 pakketten samengesteld, maar daar was het centrum in 4 dagen al doorheen. In allerijl zijn er nog eens 500 pakketten bijgemaakt en die zijn op enkele tientallen na ook al verkocht.

"Nog een of twee dagen en we zullen 'nee' moeten gaan verkopen aan de scholen, helaas", zegt Harry de Ridder van het CMO.

Toch hoeven deze scholen niet teleurgesteld te zijn. De lesbrief over het huwelijk kan ook gratis gedownload worden van de website van Kennisnet (www.kennisnet.nl/perdagwijzer/) en het informatiepakket over Argentinië blijft door het CMO verkocht worden.

Lesbrief en informatiepakket vormen de kern van het Argentinië Máximaal-pakket. Wat de late bestellers echter zullen missen zijn de vele extra's die het Argentinië Máximaal-pakket zo aantrekkelijk maakten: de cdrom met tangomuziek en tientallen foto's in een powerpointpresentatie bijvoorbeeld, de full color landkaart of de mate (Argentijnse kruidenthee) waarmee de leerlingen via hun smaakpupillen kennis kunnen maken met het land Máxima. En de button van Máxima zelf natuurlijk.

Ook als Argentinië Máximaal helemaal uitverkocht is, blijft het land de medewerkers van het CMO en Kennisnet bezighouden. Het CMO heeft net een nieuwe lesbrief over de crisis in Argentinië uitgebracht, in haar reeks Per Expresse - lessen over wereldnieuws, gericht op leerlingen van 10-15 jaar. Aan de bijbehorende educatieve website met aanvullende informatie voor leerlingen én leerkrachten wordt nog volop gewerkt. De lesbrief wordt zowel op de site van CMO als Kennisnet gratis aangeboden. En Kennisnet heeft net een nieuwe kindersite geopend waar Argentinië nog een maand lang centraal blijft staan (kinderen.kennisnet.nl)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Centrum voor Mondiaal Onderwijs

Postbus 9108

6500 HK Nijmegen

tel. 024-3233387

www.cmo.nl

cmo@nsm.kun.nl