Gemeente Smallingerland

Inspraak uitvaartcentrum "De Rydhof" (23-1-02)

In Drachten raken de huidige begraafplaatsen vol en deze kunnen niet meer worden uitgebreid.
Er zijn plannen om een multifunctioneel uitvaartcentrum/crematorium te vestigen aan de noordkant van Drachten nabij Opeinde in de buurt van de afrit van de Waldwei.

De Rydhof biedt de komende ca. 30 jaar ruimte aan een begraafplaats gecombineerd met een multifunctioneel uitvaartcentrum met crematorium, urnenmuur, islamitische graven en een strooiveld met bijbehorende beheerderruimte en bergruimte. Daarnaast komt er voldoende ruimte om te parkeren.

Tuin- en landschapsarchitecten Copijn, tevens ontwerper van Parkwijck De Singels, heeft de begraafplaats ontworpen en gebruik gemaakt van het huidige landschap. Dit houdt in dat de bestaande beplanting blijft gehandhaafd. De bestaande houtwallen worden versterkt en verbreed zodat deze aansluiten bij het omringende landschap. De begraafplaats wordt in twee fasen aangelegd.

Monuta wordt eigenaar van het nieuwe multifunctioneel uitvaartcentrum/crematorium De Rydhof. Dit centrum komt in plaats van het huidige uitvaartcentrum aan de Stationsweg in Drachten waar Monuta nu eigenaar van is.

Inspraak
Inspreken kan, in de periode van 28 januari t/m 22 februari 2002, op de drie manieren.

Op dinsdag 29 januari 2002 om 19.30 uur wordt er in de raadzaal van het gemeentehuis in Drachten een informatie- en inspraakbijeenkomst gehouden. Tijdens deze bijeenkomst zullen de plannen worden toegelicht. U kunt dan mondeling inspreken, vragen stellen of uw reactie of vraag opschrijven op de tijdens die avond beschikbare formulieren.

Tweede inspraakmogelijkheid is door een brief met uw mening, vragen of opmerkingen te schrijven aan: Burgemeester en Wethouders van Smallingerland, Postbus 10.000, 9200 HA in Drachten.

Als derde inspraakgelegenheid kunt u individueel mondeling inspreken bij de gemeente, maak daarvoor een afspraak met een medewerker van de afdeling Ontwikkeling op telefoonnummer (0512) 581342.

Inzage van het plan is mogelijk bij de Publieksbalie in het gemeentehuis, op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur (donderdags tot 18.30 uur)

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer J. de Boer van de afdeling Ontwikkeling in het gemeentehuis, tel. (0512) 581342