Ministerie van Defensie



Instellingsbeschikking OO

Commissie `Positie Onderofficieren´ ingesteld

23-01-2002

Luitenant-admiraal L. Kroon, Chef Defensiestaf, heeft vandaag (23 januari) een commissie ingesteld die de conclusies en aanbevelingen in het eindrapport van de nationale onderofficiersconferentie van 2001 gaat uitwerken tot concrete voorstellen. De commissie heeft als opdracht meegekregen om een voorstel uit te werken voor een krijgsmachtbrede visie over de rol en positie van de onderofficier en de mogelijkheden te bezien voor uitwisseling van cursisten tussen de verschillende loopbaanopleidingen voor onderofficieren. De instellingsbeschikking werd uitgereikt aan de voorzitter van de commissie, kapitein ter zee Van Eijsden.

De commissie neemt verder de mogelijkheden in beschouwing van een krijgsmachtbrede samenwerking op het gebied van onderwijsontwikkeling voor de onderofficiersopleidingen (leiderschap, management, vergadertechnieken). Ook onderzoekt de commissie hoe excellerende onderofficieren kunnen worden behouden voor het onderofficierskorps. Aspecten als 'functiegebonden beloning' en 'devalu reikte vandaag (23 januari) de instellingsbeschikking uit aan de voorzitter van de commissie, KTZ Van Eijsden.

atie van de rangen' worden daarbij meegenomen. De commissie bestaat uit een officier en onderofficier per krijgsmachtdeel. Van de Koninklijke Marine zijn dit kapitein-ter-zee (KTZ) H. van Eijsden en adjudant onderofficier F.J.P. Nieuwenhuis, van de Koninklijke Landmacht luitenant-kolonel drs. R.T. Sondag en adjudant onderoffcier J.J. Breukelman, van de Koninklijke Luchtmacht majoor R. Boskeljon en adjudant onderofficier P.C. van der Sloot, en van de Koninklijke Marechaussee majoor B. Terlouw en wachtmeester der eerste klasse P. Kok. De krijgsmachtadjudant W.M. Tanis vertegenwoordigt in de commissie de krijgsmachtdeeladjudanten.
(foto: Arno Massee)