BASF

Xbox van Microsoft in BASF-jasje

Het chassis en de kast van de nieuwe spelcomputer van Microsoft zijn gemaakt uit de BASF-kunststof Terluran®.

In november van vorig jaar stelde Bill Gates hoogstpersoonlijk in New York zijn nieuwe spelcomputer Xbox voor. Het chassis en de kast van de multifunctionele spelcomputer zijn gemaakt uit de BASF-kunststof Terluran®. Het tot stand komen van het uiterlijk van de groene spelcomputer is een combinatie van de kennis van BASF en de geavanceerde techniek van Microsoft. Flextronics produceert de Xbox voor Microsoft in Mexico, Hongarije en op korte termijn ook in China. Na de verkoop van de eerste miljoen exemplaren van de spelcomputer nog voor het eind van vorig jaar op de Amerikaanse markt, is de Xbox vanaf deze maand in Japan en vanaf maart ook in Europa te koop.

Het bijzondere van de Xbox zit in de combinatie van meerdere technische toepassingen. Naast een DVD-speler (voor het afspelen van video's), kan de spelcomputer gebruikt worden als een gewone computer, inclusief de toegang tot het Internet.

Een team van BASF-experts uit Azië, Europa en Amerika heeft het omhulsel van de spelcomputer in samenwerking met Microsoft en Flextronics ontwikkeld. Wat het BASF-product Terluran, een ABS (acryl
- butadieen - styreen) kunststof, aantrekkelijk maakte voor Microsoft, was het feit dat BASF overal een gelijk type product kan leveren, met identieke producteigenschappen, en aan alle Microsoft productielocaties.

Ook de standaardkleur, het typische Microsoft donkergroen, kan BASF wereldwijd gegarandeerd leveren. Naast het omhulsel is ook de pc-muis van microsoft gemaakt met kunststoffen van BASF.

BNL 22 jan 2002

Voor nadere informatie:

BASF Nederland B.V.
Barbara Onsman-van Logtestijn
tel: 026 - 3717 457
fax: 026 - 3717 203