Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-01-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.30 uur) Woensdag 23 januari 2002

Maastricht, alcoholcontrole tijdens BBB-beurs:

Ook dinsdag 22 januari 2002 is tijdens de BBB-beurs in het Mecc te Maastricht een alcoholcontrole gehouden. Maandag 21 januari bleek geen bestuurder onder invloed gereden te hebben. Dinsdag werd een bestuurder betrapt op het rijden onder invloed. Tijdens de BBB-beurs wordt in het Mecc gebouw door medewerkers van 3VO, Horeca Nederland en de politie voorlichting over alcohol in het verkeer gegeven aan de bezoekers van de beurs en kunnen bezoekers bij de uitgang onder andere een alcoholblaastest ondergaan. De uitslag van deze test was overigens zonder verdere gevolgen. Op de openbare wegen rondom het Mecc heeft de politie woensdag tussen 17.00 en 19.00 een alcoholcontrole gehouden. Op de Randwijcksingel en de Universiteitssingel werden gisteravond 382 blaastesten van bestuurders afgenomen. Slechts een bestuurder werd daar betrapt op het gebruik van alcohol. Hij werd voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau waar zijn ademanalyse een alcoholpromillage uitwees van bijna 1 promille. Tegen deze 50 jarige bestuurder uit Lanaken werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij het politiebureau verlaten met een rijverbod van vier uur in zijn bezit.

Op de Boschstraat te Maastricht werd woensdagmorgen 23 januari 2002 een 47 jarige inwoner van het Belgische Marke aangehouden wegens het rijden onder invloed in een personenauto. Het alcoholgebruik van de bestuurder werd omstreeks 00.45 uur op de Boschstraat te Maastricht tijdens een routinecontrole vastgesteld. Een alcoholblaastest bevestigde het alcoholgebruik van de bestuurder. Deze werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau waar de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aangaf tussen de 0.9 en 1.0 promille. Tegen de inwoner van Marke wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 3 uur in zijn bezit.

Maastricht, straatroof:
Maandagavond 21 januari 2002 heeft op de Avenue Ceramique te Maastricht een straatroof plaatsgevonden waarbij een 30 jarige inwoonster van Maastricht van haar tas beroofd werd. Het slachtoffer liep omstreeks 18.00 uur met haar dochtertje van 2,5 jaar op haar arm over de Avenue Ceramique. Over haar schouder droeg zij een tas. Geheel onverwacht werd deze tas van haar schouder weggerukt door de duopassagier van een blauwe bromfiets. Het tweetal ging er meteen vandoor na het in bezit krijgen van de tas. Het slachtoffer deed dinsdagmiddag bij de politie aangifte van de straatroof. In de gestolen tas was de beurs van het slachtoffer aanwezig met daarin 400 euro alsmede een agenda en sleutels. De politie stelt een verder onderzoek in.

Maastricht, hennepkwekerij in woning aangetroffen: Woensdagmorgen 23 januari 2002 heeft de politie in een woning aan de Berceusestraat te Maastricht een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Tegen de 40 jarige bewoonster heeft de politie proces-verbaal opgemaakt.
Bij een uitzetting uit een woning aan de Beceusestraat te Maastricht door een gerechtsdeurwaarder heeft de politie vanmorgen omstreeks 10.30 uur in de kelderverdieping van de woning een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De aangetroffen 195 hennepplanten stonden onder 12 brandende assimilatielampen. Verder trof de politie 12 transformatoren, een afzuiginstallatie en een ventilator aan. Tegen de 40 jarige bewoonster heeft de politie proces-verbaal opgemaakt. In het kader van afhandeling snelrecht kreeg de bewoonster een transactievoorstel aan geboden van euro 2000. Daar zal het wel niet bij blijven omdat de stroom illegaal betrokken werd. Medewerkers van Essent zullen derhalve een navordering doen van het genoten stroomverbruik.