Novem

23 januari: Symposium 'de kunst van koelen met CO2'

Bij het groenteverwerkende diepvriesbedrijf Ardo B.V. in Zundert is in juli de eerste grote vriesinstallatie met CO2 (kooldioxide) als koudemiddel in gebruik genomen. De installatie levert een flinke bijdragen aan het terugdringen van broeikaseffect, is veiliger voor de omgeving en bespaart het bedrijf kosten. Ter gelegenheid van deze mijlpaal organiseert Novem in samenwerking met Ardo en de leverancier GTI Post Koudetechniek B.V. een symposium. Tijdens dit symposium komen de mogelijkheden, toepassingen en voordelen van CO2 aan de orde, een absolute aanrader voor bedrijven en organisaties die direct of indirect te maken hebben met vriesinstallaties. Zij kunnen dit symposium kosteloos bezoeken.

Het symposium vindt plaats in Cultureel Centrum Van Gogh, Molenstraat 5, 4881 CP in Zundert. Datum en tijd: 23 januari tussen 13.30 uur en 18.00 uur. Bijwonen van het symposium is gratis. Tijdens het symposium is de nieuwe installatie te bezichtigen en wordt zij officieel in gebruik genomen. Sprekers zijn C.M. Zwartepoorte, Directeur Klimaatverandering en Industrie van het Ministerie van VROM, P.C.A. Vriends, Algemeen Directeur van Ardo B.V., Minister J.P. Pronk van VROM, Directeur F.B. van der Heijden van GTI Post Koudetechniek B.V., S. Lobregt, Projectleider Industriële Koudetechniek van TNO. De bijeenkomst sluit met een infomarkt en borrel.

Aanmelden kan tot 5 januari bij het secretariaat van 'koelen met CO2', telefoonnummer (055) 522 27 92 of kontekst@euronet.nl. U kunt daar ook terecht voor meer informatie over het symposium. Meer informatie over de installatie kunt u vinden in een persbericht en een artikel op de Novem-site en op http://www.robklimaat.nl/.