Gemeente Zaanstad

Banner_0900 nummer

Startsein brede schoolprojecten Zaanstad

donderdag 17 januari 2002

Op woensdag 23 januari krijgen twee pilotprojecten van de brede school in Zaanstad het officiële startsein. Van 13.30 tot 15.00 uur is een bijeenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis, Bannehof 1 in Zaandijk. De projecten gaan in de loop van deze maand van start in de wijken Pelders-Hoornseveld en Wormerveer. Wethouder van jeugdbeleid Arjan Klein Nibbelink tekent tijdens de bijeenkomst een samenwerkingsconvenant met de betrokken partijen.

Het doel van de brede school is om de ontwikkelingskansen van kinderen van nul tot twaalf jaar te vergroten door in de wijk samenwerkingverbanden te leggen tussen basisscholen, buurthuizen en kinderopvang. Bij de brede schoolactiviteiten krijgen vijf aspecten speciale aandacht: sociale cohesie in de wijk, opvang en aanbod buiten schooltijd, opvoedingsondersteuning, ouderparticipatie en de voorschoolse periode.

In Pelders-Hoornseveld bestaat het samenwerkingsverband uit de basisscholen de Loopplank, de Windroos, Aan de Watering (locatie de Feniks en de Branding) en buurtcentrum de Rots (Stichting Wesaen). In Wormerveer werken de basisscholen de Toermalijn, de Mei, de Pionier, buurtcentrum de Lorzie en Stichting OZK (Organisatie Zaanse Kinderopvang) samen. De pilotprojecten krijgen drie jaar de tijd om zich te ontwikkelen. De gemeente Zaanstad stelt hiervoor een budget beschikbaar.

De bijeenkomst op 23 januari heeft een informatief karakter. Het Kenniscentrum voor de sociale praktijk in Noord-Holland (IMCO) geeft een presentatie over de landelijke en provinciale brede schoolontwikkelingen. Zaanstads wethouder Klein Nibbelink geeft zijn visie op de Zaanse situatie. Het Projectteam Brede schoolontwikkeling Zaanstad zal de twee pilotprojecten toelichten en de nieuwe brede school folder op een feestelijke wijze introduceren.

Voor de redactie

Voor informatie kunt u contact opnemen met Adriënne Frans of Slavica van Vliet-Markoska van het Projectbureau Brede schoolontwikkeling Zaanstad, tel. (075) 631 31 10, e-mail
adriënne.frans@grotestedenbeleid.myweb.nl.