Ingezonden persbericht

PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT

Gelderse kunstenares uitgenodigd
ARGENTIJNSE AMBASSADEUR ONTVANGT MÁXIMA

Gendt. - Woensdag 23 januari aanstaande ontvangt Zijne Excellentie Albert L. Daverede, ambassadeur van Argentinië in Nederland, de Gelderse kunstenares Marjolein Bos. Deze biedt hem dan een door haar getekend, uniek portret aan van mevrouw Máxima Zorreguieta. Het ontvangst en de overhandiging vinden plaats op de ambassade van Argentinië, om 16.00 uur.

"Met het aanbieden van het portret van Máxima wil ik eigenlijk uitdrukking geven aan de hernieuwde en verstevigde relatie van de Nederlanders met het Argentijsne volk", aldus Marjolein Bos uit het Gelderse Huissen.

Het portret van Máxima Zorreguieta wordt ingelijst aangeboden. De lijst kent een intiem-warme uitstraling van antiek zilver. Verder refereert een dubbel passepartout aan het Oranjehuis, door de gedistingeerde, naar een donker oranje neigende terra-tint. Deze kleur komt overigens weer in alle bescheidenheid terug in het eigenlijke portret en wel in de lippen en de oorbellen van Maxima Zorreguieta.

Over het portret zegt Marjolein Bos verder: "Ik zie vooral een gevoelige vrouw met grote diepgang en een stevig karakter. Als je Máxima in het echt gadeslaat, zie je dat ze méér is dan een oppervlakkige glamour royalty. Dat heb ik met dit portret duidelijk geprobeerd tot uitdrukking te brengen. En met succes, denk ik".

Noot voor de redactie,