Gemeente Enschede

De burgers van Enschede kiezen kunstwerk Van Heekplein
Enschede, 22 januari 2002

Op of rond het nieuwe Van Heekplein komt een kunstwerk, waarvan de burgers het ontwerp kunnen kiezen. Nog voor de zomer zal de gemeente een aantal kunstenaars uitnodigen om een schetsontwerp van het kunstwerk te maken. Om de creativiteit van de kunstenaars enigszins te sturen, worden enkele richtinggevende thema's aangereikt, waarvan "textiel" er één is.

Uit de ontwerpschetsen maakt de kunstcommissie een selectie van drie. Naar verwachting zal deze selectie na de zomer worden voorgelegd aan de burgers van Enschede. Zij kiezen dan het uiteindelijk ontwerp. De burgers kunnen onder meer via de website van de gemeente hun voorkeur kenbaar maken. De keuze van de bevolking zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

Doelstelling van het gemeentelijk kunstbeleid is om de betrokkenheid van de bevolking bij de totstandkoming van kunstprojecten te bevorderen. Het kunstwerk rond het Van Heekplein is het eerste stedelijk project, waarin de gehele Enschedese bevolking haar stem kan laten gelden.

Behalve een kunstwerk komt er op het Van Heekplein ook een pleinobject. Over het pleinobject kunnen de burgers in mei a.s. hun mening kenbaar maken op een informatieavond.


---