Hewlett-Packard


HP en Capco leveren compleet pakket voor de financiële wereld

Amstelveen, 23 januari 2002 Hewlett-Packard en Capco hebben een overeenkomst gesloten waarin zij vastleggen dat ze samen grootschalige, end-to-end maatwerkoplossingen gaan ontwikkelen, op de markt brengen, verkopen en leveren aan financiële dienstverleners wereldwijd. Onderdeel van de overeenkomst is dat HP een bedrag van $30 miljoen investeert in Capco. Daarnaast zijn er plannen om samen nieuwe initiatieven binnen de financiële sector te ontwikkelen.

Met deze wereldwijde samenwerking leveren HP en Capco oplossingen waarmee organisaties belangrijke marktissues kunnen hanteren, zoals consolidatie, handel met het buitenland, wijzigingen in privacywetgeving, disaster recovery en de overgang naar T + 1. Dit laatste is het SEC-initiatief om de afronding van een verkoop te verkorten van drie dagen naar één dag en zo het risico te verlagen.

Organisaties profiteren van de synergie tussen HPs IT-infrastructuur, diensten en outsourcingmogelijkheden en Capcos business consulting, softwarecomponenten en branchekennis. Beide bedrijven hebben elkaar ook over en weer aangewezen als preferred supplier. De samenwerking zal zich nadrukkelijk richten op het ontwikkelen en implementeren van geïntegreerde maatwerkoplossingen voor transactieverwerking, operationeel risicobeheer, straight through processing (STP), distributie via verschillende kanalen, databeheer en operationeel en financieel performancebeheer.

Deze samenwerking koppelt bedrijfsprocesstrategie direct aan technologische implementatie, reageert Michael McNamara, analist van technologie voor financiële diensten. HP en Capco geven de vaak ten onrechte gebruikte uitdrukking end-to-end oplossingen daadwerkelijk inhoud. Dit resulteert voor afnemers in succesvolle technologische implementaties voor bepaalde bedrijfsprocessen en uiteindelijk in een positieve ROI.
In Nederland zullen HP en Capco waar mogelijk gaan samenwerken. Beide bedrijven hebben van oudsher relaties met IT-management en business management van financiële instellingen. De samenwerking biedt mogelijkheden om vanuit beide invalshoeken een complete propositie te doen, afhankelijk van klant, project of oplossing.

De overeenkomst is onderdeel van een bredere strategische doelstelling van beide bedrijven om een netwerk te ontwikkelen dat bestaat uit business partners die elkaar aanvullen en zo oplossingen bieden aan een brede reeks organisaties.

Capco
Capco (http://www.capco.com) is de eerste leverancier van wereldwijde diensten en technologische oplossingen die zich exclusief richt op de toekomst van financiële dienstverleners. Met bijna achthonderd professionals in de grootste financiële centra van de wereld (New York, Londen, Frankfurt, Parijs en
Signapore) levert Capco praktische oplossingen voor het verhogen van efficiëntie en winstgevendheid.

Dit bericht is in het Engels beschikbaar via: NewsDesk

Capco is een geregistreerd merk van The Capitol Markets Company N.V.