Gemeente Helmond


23 januari 2002

Subsidie voor toepassing zonnestroom

Diverse bedrijven en overheden verstrekken subsidie op verschillende toepassingsvormen van zonne-energie bij bouwprojecten. Over deze vorm van energiewinning kunt u sinds vorige week informatie krijgen in de Stadswinkel op het Boscotondo-complex.
In de vorm van een kleine tentoonstelling wordt duidelijk gemaakt wat zonnestroom voor u kan betekenen. Tevens kunt u zich daar laten voorlichten door medewerkers van de gemeente Helmond. Zij kunnen u middels berekeningen aantonen wat u zich kunt besparen.

De tentoonstelling is een initiatief van het SRE (Samenwerkingsverband Regio Eindhoven).
De komende periode zal deze achtereenvolgend bij verschillende gemeenten worden gepresenteerd. Helmond heeft vorige week de aftrap genomen, door als eerste de presentatie ten toon te stellen. Hij moet een bijdrage leveren aan het bewustwordingsproces en aanzetten na te denken over verschillende vormen van energievoorziening.
Doel is om Nederland warm te krijgen voor deze vorm van energie, zodat in 2020 10% van het totale energieverbruik duurzaam worden opgewekt. Als u kiest voor zonnestroom kunt u nu al profiteren van een warme en schone toekomst. Dus haal de zon in huis!

Enkele internetsites waar u meer informatie over duurzame energie kunt u ook vinden, zijn: www.duurzame-energie.nl, www.zonnewarmte.nl, www.minvrom.nl, www.energie2050.nl, www.hollandsolar.nl en op www.novem.nl