Ingezonden persbericht



QUANTUM VEREENVOUDIGT EMAILBEHEER MET NAS-OPLOSSING

Quantum en OTG Software leveren multi-platform email-beheersoftware voor Snap Servers

Bracknell (Verenigd Koninkrijk), 23 januari 2002 -- Vanaf vandaag stelt Quantum de Snap Server EmailXtender Archive (EX/A) software beschikbaar. De EmailXtender is een email-archiveeroplossing voor Snap Servers. Snap Server EX/A software is gebaseerd op de populaire EmailXtender-producten van de emailbeheeroplossingen van OTG Software.

De software vereenvoudigt het beheer van emailservers, het optimaliseert de prestaties van de emailserver, verbetert de productiviteit van eindgebruikers en het vermindert de exploitatiekosten van de IT-afdeling. Snap Server EX/A is beschikbaar voor zowel Microsoft Exchange als Lotus Notes/Domino servers en is gemakkelijk en snel toepasbaar.

Het toenemende emailverkeer van bedrijven vormt een uitdaging voor beheerders van dataopslag. Beperking van mailbox- en emailgrootte is niet langer afdoende om emailopslag effectief te beheren. Servers raken overbelast en dit beïnvloedt de prestaties van back-up en herstel, wat uiteindelijk kan resulteren in het verlies van bedrijfskritische data.

De Snap Server EX/A vermindert de beheerkosten en verbetert de prestaties van de servers door automatisch emailberichten en aangehechte documenten naar de Snap Server te kopiëren. Hierdoor wordt een centraal archief aangemaakt dat de beheerder in staat stelt ruimte vrij te maken op overbelaste servers. Snap Server EX/A verschaft gebruikers een transparante, intuïtieve toegang tot de gearchiveerde berichten, zonder tussenkomst van de beheerders of speciale training. De oplossing maakt de reconstructie van berichten gemakkelijk, zelfs als de berichten uit de mailbox van de gebruiker zijn verwijderd. IT-beheerders kunnen zich richten op andere taken, aangezien de berichten naar de Snap Server zijn verhuisd en van minder data een back-up moet worden gemaakt.

Snap Server EX/A is het tweede product dat het resultaat is van de samenwerking tussen Quantum en OTG Software. Eerder werd de Snap Server DiskXtender Appliance Edition ontwikkeld. De DiskXtender biedt klanten een eenvoudige en kosteneffectieve manier om dataopslag te beheren voor het bijeenbrengen en centraliseren van over het netwerk verdeelde data in een virtuele dataopslagplaats. Snap Server DX AE kan bijna 5TB dataopslag beheren. Voor grotere emailsystemen, zoals bijvoorbeeld gedistribueerd door vele emailservers, integreert de Snap Server EX/A met Snap Server DX AE en levert een virtuele opslagplaats voor email.

Prijzen en beschikbaarheid van Snap Server EmailXtender Archive Software Snap Server EX/A is verkrijgbaar in de internetwinkel Snap Store (www.snapserver.com) en bij aangestelde distributeurs en wederverkopers. Snap Server EX/A voor MS Exchange heeft een adviesverkoopprijs van ¤ 3.826,60 per server en de Snap Server EX/A voor Lotus Notes heeft een adviesprijs van ¤ 4.393,42 per server. Deze prijzen zijn inclusief een jaar kosteloze diensten en ondersteuning.

OTG Software
OTG Software levert oplossingen van de volgende generatie voor databeheer en zakelijke samenwerking. De software biedt een virtueel-centrale opslagplaats voor alle soorten data, zoals bestanden, berichten en databases. Gebruikers hebben vanaf iedere werkplek transparant toegang tot de data. OTG's benadering van dataopslag is applicatie-georiënteerd en ondersteunt alle platforms met een open architectuur, van afdelingsniveau tot gehele bedrijven. Gebruikers kunnen naadloos hun data opslaan, hun informatie terugvinden en oproepen. Het hoofdkantoor van OTG Software is gevestigd in Rockville, Maryland (VS). Over de hele wereld maken meer dan 15.000 organisaties gebruik van OTG Software-producten, die worden geleverd via een internationaal netwerk van VAR's, distributeurs en OEM-leveranciers. Meer informatie beidt www.otg.com.

Network Attached Storage Division
De Network Attached Storage Division van Quantum (NYSE:DSS) is fabrikant van de Snap Server, die inmiddels is uitgegroeid tot de standaard voor Network Attached Storage-systemen voor werkgroepen. Tot 30 september 2001 leverde de NAS-divisie wereldwijd meer dan 80.000 Snap Servers. Deze Quantum divisie is daarmee marktleider op het gebied van NAS-werkgroepsystemen.

Snap Servers kunnen worden ingezet als file-servers in kleine en middelgrote bedrijven en in werkgroepen van grote ondernemingen. Ze zorgen automatisch voor bestandsdeling, als op het netwerk verschillende platforms worden toegepast. De Snap Server-productlijn omvat de Snap Server 1000 (40GB en 80GB), Snap Server 4100 (240GB en 400GB) en Snap Server 12000 (960GB).

Meer informatie:
Quantum Peripherals (Europe) SA
Andy Walsky
e: andy.walsky@quantum.com
t: 00 44 (1344) 35 35 00

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
e: marije@l-dj.nl
t: 00 31 (20) 421 05 65