AutoRai

23-1-2002

Kia presenteert nieuwe Carnival

Kia presenteert met de nieuwe Carnival één van de ruimste fuli-size MPVs op de Nederlandse markt. In de Carnival brengt Kia het beste uit drie werelden samen: krachtige motoren, veel ruimte en een overvloed aan luxe.

Deze eigenschappen maken van de Kia een uitermate veelzijdige auto, die zowel voor privé- als voor zakelijke doeleinden de beste keus is. Rijden in de nieuwe Kia wordt nog leuker dankzij de aantrekkelijke instapprijs van 23.995. Eind januari staat de Kia Carnival bij de dealers.

De styling van de Carnival is bijzonder. De auto heeft een chique uitstraling dankzij elementen als verchroomde stootlijsten en handgrepen en heldere koplampen. Opvallend is de grote glaspartij die, in samenspel met de doorlopende lijnen in de carrosserie, de Carnival een dynamisch en open karakter geeft. Enorm praktisch zijn de schuifdeuren aan beide kanten van de auto. De grote deuren verschaffen een gemakkelijke toegang tot de auto.

De Carnival kenmerkt zich door een grote mate van comfort en diverse gebruiksmogelijkheden. Met een vakkundige mix van stijl, luxe en praktische eigenschappen is er geen betere manier om de weg op te gaan. De hoge zitpositie zorgt voor een goed zicht op de weg. Voldoende laadruimte is ook gegarandeerd, zeker nu de overige stoelen volledig uitneembaar zijn. Een ingenieus vergrendelsysteem zorgt er overigens voor dat de stoelen eenvoudig zijn te verwijderen.

In het fuli-size MPV-segment neemt de zakelijke markt een belangrijk deel van de verkopen voor zijn rekening. Met het oog hierop heeft Kia de Carnival zo ontwikkeld dat vooral de zakelijke rijder optimaal gebruik kan maken van het veelzijdige en flexibele karakter van de auto. Een maximum laadgewicht van bijna 700 kilogram en een geremd aanhanggewicht tot 2.000 kilogram zijn hier goede voorbeelden van. Daarnaast is de Carnival opgewaardeerd met verschillende opbergruimtes en een extra 12-volt aansluiting.

Vanzelfsprekend hoort bij een auto van dit formaat een aantal sterke motoren. Kia stelt dan ook een 150 pk (224 Nm) sterke V6-benzinemotor met een inhoud 2,5 liter en de nieuwe 144 pk (310 Nm) sterke HPDI-dieselmotor met een inhoud van 2,9 liter en moderne common-railtechniek beschikbaar. Beide motoren leveren prima prestaties en zijn bovendien bijzonder vriendelijk voor het milieu. Ook op het gebied van veiligheid heeft de nieuwe Carnival grote stappen voorwaarts gemaakt. Zo is de lichtopbrengst van de koplampen vergroot en zijn grotere spiegels gemonteerd. Ook aan de passieve veiligheid is aandacht besteed. Zo is de stijfheid van de carrosserie vergroot en worden standaard depowered airbags gemonteerd. Deze airbags zijn speciaal ontworpen om de explosie-energie af te remmen, zonder de bescherming van de bestuurder of passagier in gevaar te brengen. Deze verbeteringen zijn niet zonder resultaat gebleken. In de NHTSA/NCAP crashtest werd de Kia beloond met de hoogste score van 5 sterren op het gebied van front- en zij-impact.

De rijke uitrusting van de Carnival LX laat niets te wensen over. Standaard zijn onder meer dubbele airbags, ABS, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en elektrisch bedienbare portierramen.

Kia start de levering van de Carnival eind januari. De prijzen beginnen bij 23.995 voor de LX. De luxe EX, die nog rijker is uitgevoerd met onder andere dubbele airco, lichtmetalen velgen, diverse opklaptafels en regensensor kost 27.995.