Politie Drenthe

Persberichten

berichten van woensdag
16:15 woensdag 23 januari 2002

Martin Panman
0651611628

Schade door hout op de weg
BEILEN Vanmorgen om 8.15 hebben twee bestuurders, de schrik van hun leven gekregen toen ze met hun personenautos over een houten balk reden en tengevolge daarvan een lekke band kregen. Beide autos reden op de A 28 over het stuk hout. Het lag eerst op de rechter rijbaan, maar nadat de eerste auto eroverheen reed, kwam het op de linker rijbaan terecht waarna de tweede auto eroverheen reed. Het stuk hout was waarschijnlijk een stophout afkomstig van een vrachtwagen.

Auto te water
STIELTJESKANAAL. Dinsdagavond reed een 28 jarige automobiliste uit Emmen met haar auto het water in. In een bocht in de weg verloor de vrouw de macht over het stuur en belandde in het water. Ze kon op tijd de auto verlaten. Met behulp van een omstander kon de vrouw op het droge komen. Ze werd door medewerkers van de ambulance onderzocht, maar bleek, op een beetje kou na geen letsel te hebben. Haar auto werd door een bergingsbedrijf uit het kanaal gevist.

Auto-inbraken
NORG In Norg is vannacht op drie plaatsen in autos ingebroken. De inbraken vonden plaats in de straten: Clemenswerth, Laarwoud en Vredeveld. Uit alle personenautos werd de radio of radio-Cd speler gestolen. De politie stelt een onderzoek in.
EMMEN Afgelopen nacht is in de Laan van het Kwekebos te Emmen in twee verschillende autos een poging tot inbraak geweest. Geprobeerd werd de ruit uit een auto te drukken, hetgeen niet lukte. Wel ging de ruit kapot.. In beide gevallen wordt er niks vermist uit de auto. Uit een derde auto die in dezelfde laan stond verdwenen wel goederen. Een autoradio-cd speler, een rij- en kentekenbewijs en cds werden o.a. gestolen. Hier werd een ruit vernield.
Ook werd er in Emmen ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Lemzijde. Hier werd een ruitje uit de sponning gehaald. Uit de auto verdween een radiocassette recorder.
NIEUW AMSTERDAM Gisteren is uit een auto aan de Veilingstraat in Nieuw-Amsterdam o.a. een autoradio-Cd speler met Cds gestolen. De 22 jarige eigenaar trof zijn auto met ingeslagen achterruit aan op de parkeerplaats van het station aldaar. De inbraak heeft tussen 9.00 en 17.45 plaats gehad. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak woning
EMMEN Vannacht is er ingebroken in een woning aan de Nieuw Amsterdamsestraat in Emmen. De verdachten hebben zichzelf toegang verschaft door de deur van de berging te forceren. Uit de berging zijn vervolgens twee fietsen en een rugzak gestolen. Waarschijnlijk had(den) de verdachte(n) daarna honger, aangezien er een pizza uit de vriezer weggenomen werd. De 52 jarige bewoner deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in.
Inbraak kantoor

HOOGEVEEN. Vannacht is er ingebroken in een kantoorpand aan de Vos van Steenwijklaan in Hoogeveen. De inbraak werd ontdekt door een beveiligingsbeambte. Een ruit was ingeslagen. Uit het pand verdwenen een aantal nieuwe computers met beeldschermen. De schade loopt in de duizenden euros. De eigenaar van het bedrijf deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

Woningen in brand
HOOGEVEEN. Tegen 14.30 uur brak er brand uit in een blok van vijf woningen aan de Tamboerlaan in Hoogeveen. De brand is ontstaan op een slaapkamer en is onder het dak van de woningen geslagen. Dit had tot het gevolg dat het dak van het gehele blok in brand vloog. Twee katten overleefden de brand niet. De bewoners konden tijdig hun woning verlaten. De brand is moeilijk te blussen en de brandweer overweegt om het gehele dak van het huizenblok te halen. Vijf gezinnen worden daarmee dakloos. Later op de avond zal dit persbericht aangevuld worden.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe