Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 23-01-2002 Mediabericht 23 januari (16.15 uur)

LIMBURG-NOORD - Resultaten uitzending De Gouden Tip 22 januari

Veel bruikbare tips in drie zaken

VENLO In de drie zaken die dinsdagavond en woensdag tijdens de herhalingen van het Limburgse opsporingsprogramma De Gouden Tip op L1-televisie werden getoond, is veel bruikbare informatie binnen gekomen. In totaal kwamen zestien tips bij de politie binnen.

In het onderzoek naar de vitrinekraak in een electrowinkel aan de Kerkstraat in Tegelen kwamen drie bruikbare tips binnen. In de uitzending werden bewakingsbeelden getoond, waarop te zien was hoe twee of drie mannen en een vrouw een zestal GSMs uit een vitrine ontvreemdden. Volgens een van de tipgevers waren recentelijk nog nieuwe telefoons te koop aangeboden, elders in Limburg. De recherche onderzoekt nu deze tips.

In de tweede zaak, een overval op een supermarkt aan de Leutherweg in Venlo, kwamen zeven tips binnen. Nog tijdens de uitzending meldde zich een getuige en verklaarde de bestuurder van de witte Volkswagen Caddy te zijn. Hij was in zijn bedrijfsauto, die afkomstig is uit Haelen, rond het tijdstip van de overval voorbij de supermarkt gekomen. Hij wordt nog als getuige door de politie verhoord. Ook hier worden de tips nagetrokken door de recherche.

In de laatste zaak, een achtervolging vanuit Nederweert, kwamen zes bruikbare tips binnen. De politie speurt naar de inzittenden van een donkerblauwe Opel Astra GSI met gestolen kentekenplaten die tijdens een wilde achtervolgingsrit vanuit Nederweert naar Meijel door een flitspaal werd gefotografeerd. De foto liet twee inzittenden herkenbaar zien. De auto ging er vandoor nadat bij een tankstation in Nederweert zonder betalen was getankt en een surveillance-auto van de politie de Opel ontdekte op een carpoolplaats in Nederweert. Bij die achtervolging raakten zowel de politie-auto als de vluchtauto beschadigd. Niemand raakte gewond.