Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

http://www.minbzk.nl

MINBZK : Stadsgesprek in Gouda.

Stadsgesprek in Gouda.

Op woensdag 23 januari aanstaande vindt in Het Gouwe Huis (De Garenspinnerij), Turfsingel 34 te Gouda het vijfde stadsgesprek plaats. Minister Van Boxtel voor grote steden- en integratiebeleid kondigde deze gesprekken aan na overleg met moslim- en minderhedenorganisaties na de aanslagen in Amerika.

Doel van de gesprekken is het creëren van wederzijds begrip tussen de verschillende bevolkingsgroepen. De gesprekken zijn bedoeld voor mensen die in het alledaagse leven te maken hebben met het samenleven van verschillende bevolkingsgroepen. Bij deze gesprekken zal steeds een lid van het kabinet aanwezig zijn. Op 23 januari wordt het kabinet vertegenwoordigd door minister De Vries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Burgemeester Cornelis en twee wethouders zullen de gemeente vertegenwoordigen op 23 januari.

Het stadsgesprek start om 19.30 uur en zal omstreeks 22.00 uur afgerond worden.

Eerder vonden stadsgesprekken plaats in Amsterdam, Rotterdam, Enschede en Eindhoven. Op stapel staan na Gouda: Leeuwarden (29 januari), Venlo (29 januari) en Arnhem (11 februari).

Noot voor de redactie,