Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

Nieuwegein, 23 januari 2002

Sterke groei leidt tot aanpassing organisatie

Amstelland Ontwikkeling opent voor regio Haaglanden nieuwe vestiging in Zoetermeer

Vanwege de sterke groei van de activiteiten en de daaruit voortkomende toename van het aantal projecten in de regio Zuid-Holland zal Amstelland Ontwikkeling Wonen BV een nieuwe vestiging openen in Zoetermeer. Vanuit deze vestiging worden de activiteiten in de regio's Den Haag, Leiden en overig noordelijk Zuid-Holland ondernomen. De bestaande vestiging in Rotterdam zal zich nadrukkelijk richten op het zuidelijke deel van de provincie.

Met de opening van de nieuwe vestiging kan Amstelland Ontwikkeling de belangen van gemeenten, woningcorporaties en woonconsumenten in Zuid-Holland beter en directer behartigen. Marktnabijheid is een belangrijke succesfactor bij woningontwikkeling. In de regio Zuid-Holland heeft Amstelland in de loop der jaren vele binnen- en buitenstedelijke projecten gerealiseerd. In zowel de zuidelijke als de noordelijke regio van de provincie heeft zij veel plannen op stapel staan.

Positieve gevolgen werkgelegenheid
De opsplitsing van de provincie Zuid-Holland in een zuidelijke en een noordelijke regio houdt tevens een aanpassing in van het directieteam. Drs. Gerhard Bolk is per 1 januari 2002 benoemd tot regiodirecteur in Rotterdam. Bolk werkt ruim negen jaar bij Amstelland. De huidige directeur Ton Anker zal in 2002 zijn regionale activiteiten in Zuid-Holland voortzetten en daarnaast een ondersteunende rol vervullen voor de regiodirecties in Rotterdam en Zoetermeer. Aangezien de vacature van regiodirecteur in Zoetermeer nog niet is ingevuld, zal Ton Anker vooralsnog deze taak op zich nemen. De adjunct-directie blijft verder ongewijzigd. De functie van adjunct-directeur in de regio Zuid-Holland Zuid is in handen van ir. Jan Dogterom. Drs. Job Posner is adjunct-directeur in de regio Zuid-Holland Noord. Bij het regiokantoor Zuid-Holland werken achtendertig mensen. De aanpassing van de organisatie heeft positieve gevolgen voor de werkgelegenheid; het aantal werknemers zal met circa tien mensen toenemen. De ondernemingsraad heeft haar goedkeuring gegeven aan de organisatiewijziging.

Nieuwe huisvesting
Voor de nieuwe vestiging huurt Amstelland circa 1.000 m2 bvo kantoorruimte in het kantoorpand Forum Fontanus aan de Röntgenlaan 23 in Zoetermeer. De verhuizing zal medio maart plaatsvinden. Met de opening van de Zoetermeerse vestiging beschikt Amstelland Ontwikkeling Wonen BV over zeven regionale vestigingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nieuwegein.

Amstelland Ontwikkeling Wonen is een vooraanstaande aanbieder van woningen in Nederland. De onderneming is vanuit regionale vestigingen actief als gebiedsontwikkelaar op zowel grote (Vinex-)uitbreidingslocaties als in stedelijke herstructureringsgebieden. Met vernieuwende concepten zoals Wonen op Maat®, gericht op het mede bedenken en bouwen door woonconsumenten van hun woning en leefomgeving, en Groen door Rood®, het financieren van natuurontwikkeling en behoud door het realiseren van kleinschalige, hoogwaardige woonomgevingen, geeft zij invulling aan de wensen van haar opdrachtgevers. Zusterondernemingen zijn Amstelland Ontwikkeling Vastgoed en Amstelland Ontwikkeling Grondbedrijf. Amstelland Ontwikkeling is onderdeel van het beursgenoteerde Amstelland NV.

Recent opgeleverde projecten van Amstelland in de regio Zuid-Holland zijn onder meer De Veranda, Hoge Heren en Zalmhaven in Rotterdam, Huygensgracht en Laakhaven in Den Haag, Dordtse Hout in Dordrecht en woonbuurten op Vinex-locaties als Leidscheveen en Ypenburg.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht