Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 23-01-2002 Persbericht district Den Bosch

VERDACHTEN VAN TAXIBEROVINGEN MELDEN ZICH (s-Hertogenbosch)

Gisteravond heeft zich op het politiebureau van s-Hertogenbosch een 17-jarige Bosschenaar gemeld. Deze verdachte is betrokken geweest bij een van de serie gepleegde overvallen op taxichauffeurs in en in de omgeving van s-Hertogenbosch. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld. Vrijdagavond j.l. meldde zich ook al een verdachte. Deze 23-jarige in s-Hertogenbosch verblijvende man is betrokken geweest bij tenminste 4 overvallen op taxichauffeurs. Hij heeft inmiddels ook be-kend medio 2001 een gewapende overval te hebben gepleegd op een bakkerij in het centrum van s-Hertogenbosch en enkele inbraken te hebben gepleegd in kan-toorpanden in Rosmalen en s-Hertogenbosch. Bij die inbraken zijn 9 computers buitgemaakt. In het onderzoek naar de taxiberovingen zijn inmiddels 6 verdachten aangehouden en gehoord. De politie verwacht nog steeds meerdere aanhoudingen te kunnen verrichten.

ONDERZOEK NAAR VERKRACHTER AFGEROND (s-Hertogenbosch-Hintham)

Het onderzoek naar de activiteiten van de op 12 december vorig jaar terzake ver-krachting aangehouden 40-jarige Bosschenaar is afgerond. Met zijn aanhouding heeft de politie een einde gemaakt aan een serie insluipingen in woningen in met name s-Hertogenbosch Oost en Hintham. In totaal worden 24 insluipingszaken, gepleegd in de periode van eind 1999 tot kort voor zijn aanhouding in december 200, op het conto geschreven van de verdachte. Bij twee insluipingen verkrachtte hij in de woning aanwezige meisjes. In twee andere gevallen bleef het bij een poging tot verkrachting. Een van deze pogingen resulteer-de echter in een flinke mishandeling. De verdachte kon worden opgespoord nadat hij bij een insluiping in november 2001 in de Bossche Chopinstraat, waarbij hij probeerde een 15-jarige meisje te ver-krachten, een mobiele telefoon had weggenomen. Omdat er in de betreffende wijken grote onveiligheidsgevoelens waren ontstaan ten gevolge van de grote hoeveelheid insluipingen en de ern van gepleegde verkrach-tingen is het onderzoek naar de handel en wandel van de verdachte opgestart met team van 17 rechercheurs. Het onderzoek is inmiddels geheel afgerond en wordt thans administratief verwerkt. De politie, die in samenwerking met de wijkraad Hintham en het buro slachtoffer-hulp, al eerder een informatieve avond organiseerde, zal mede in het kader van slachtofferhulp nog een bijeenkomst beleggen waarin alleen de direct betrokken zullen worden geïnformeerd.

AANGEHOUDEN NA VERNIELING (s-Hertogenbosch)

Dinsdagavond is op de Hinthamerstraat in s-Hertogenbosch een 32-jaruge dakloze man aangehouden nadat hij aan de achterzijde van het pand voor opvang van dak- en thuislozen een ruit had vernield. Hij is op het politiebureau ingesloten.

GEREDEN ONDER INVLOED (s-Hertogenbosch)

Op de Jacob van Maerlantstraat in zijn woonplaats s-Hertogenbosch is afgelopen nacht een 48-jarige automobilist betrapt op het rijden onder invloed van alcoholhou-dende drank. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor de duur van 5 uren.

AUTODIEFSTALLEN (s-Hertogenbosch-Hintham)

Vanaf de Anjervallei in s-Hertogenbosch is een grijze personenauto van het merk Mazda, type Demio en voorzien van het kenteken 97-GD-FJK gestolen.

Aan het Fort Prins Willem in Hintham is een blauwe personenauto van het merk Mercedes type 190D met het kenteken XJ-57-LJ weggenomen.