FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten: CAO-overleg Corus beëindigd

FNV Bondgenoten: CAO-overleg Corus voortijdig beëindigd

Vanavond is het overleg voor een nieuwe CAO bij Corus naar mening van FNV Bondgenoten voortijdig beëindigd. FNV Bondgenotenbestuurder Jos Duynhoven: 'De werkgever wilde het niet laat maken vanavond. Hij heeft nu na vier ronden een loonbod van 1% voor 14 maanden neergelegd en wil hij alleen maar ingaan op de punten die hij tijdens het eerste gesprek op 3 januari heeft ingebracht. Op de voor ons belangrijkste voorstellen wil hij niet ingaan. Dat is geen manier om een overleg te voeren en die 1% is natuurlijk volstrekt onacceptabel'.

Corus legde in de eerste ronde op 3 januari 2002 op tafel alleen te willen praten over een beheerste loonontwikkeling, een looptijd van 14 maanden, maximale flexibilisering van de arbeidsvoorwaarden, modernisering van de functiewaardering en meer aandacht voor de gezondheid van de medewerkers.
Belangrijke punten voor FNV Bondgenoten zijn een loonsverhoging van 4% structureel. Daarnaast het continueren van de deeltijd- en vertrekregeling voor ouderen, zodat het voor iedereen, ongeacht geboortejaar, mogelijk wordt om vanaf z'n 55e korter te gaan werken respectievelijk op z'n 60e te stoppen met werken. Een ander belangrijk punt is het afschaffen van de bonusregeling. Duynhoven: 'Maar Corus wil dus niet op deze voorstellen ingaan en geeft daarmee aan er behoorlijk ouderwetse ideeën over arbeidsvoorwaarden op na te houden'.

Nu Corus het overleg heeft overleg voortijdig beëindigd, moet volgende week woensdag 30 januari 2002 verder worden gepraat. Daarna gaat FNV Bondgenoten zijn achterban raadplegen. Op 4 februari 2002 wordt de ledenvergadering gehouden.

De CAO van Corus geldt voor ruim 10.000 werknemers.