Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaal en electro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

24-01-2002

Loonbod Corus niet realistisch

In de vierde onderhandelingsronde over de nieuwe cao voor de werknemers van Corus heeft het staalconcern een volstrekt onvoldoende en niet realistisch loonbod gedaan van 1 procent. Daarnaast wil het bedrijf een eenmalige uitkering van een half procent geven en een resultaatafhankelijke uitkering. CNV Metaal en elektro vraagt een loonsverhoging van 4 procent in één jaar. Corus biedt de loonsverhoging over een periode van veertien maanden.

Voor het overige is Corus CNV Metaal en elektro niet tegemoet gekomen in de onderhandelingen. Het bedrijf weigert nog steeds verbeteringen voor oudere werknemers in te voeren, zoals extra vrije dagen, uitbreiding van de prepensioneringsregeling met werknemers die zijn geboren in 1945. Ook wil Corus geen 36-urige werkweek voor de kantoordienst in de vorm van een rooster van vier maal negen uur. Ongelimiteerd sparen van vrije tijd en de gespaarde vrije tijd buiten de onderneming brengen is evenmin aan de orde aldus Corus.

Onderhandelaar Arthur Bot van CNV Metaal en elektro is bijzonder teleurgesteld over de opstelling van Corus. "In vier sessies zijn we uitkomen, waar we normaal gesproken in de tweede ronde hadden moeten uitkomen. Dit is beneden de waardigheid van Corus om de onderhandelingen zo te traineren."

Kaderraadpleging
CNV Metaal en elektro zal donderdagmiddag aan de kaderleden de stand van zaken voorleggen en hen vragen een uitspraak te doen over de te volgen koers.

Nadere inlichtingen:

Arthur Bot (cao-onderhandelaar CNV Metaal en elektro) 010 - 4 55 00 50
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030 - 6 348 241